Duizenden euro’s voor Berg en Dals Giro-feestje

BERG EN DAL – De organisatie van de Berg en Dalse activiteiten rondom de Giro-doorkomst heeft van de provincie € 6.000,- gekregen om feesten te organiseren.


Renners komen over de rotonde bij de Oude Kleefsebaan. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De voorzitter van de Dorpsraad Berg en Dal, Peter Degger, bevestigde dat zondagmiddag op de radio naar aanleiding van berichten op onze site daarover. “De gemeente was al druk bezig om dat geld uit te geven namens ons, maar daar hebben we een stokje voor gestoken”.

Degger zei eerder geen cent te hebben gekregen van de gemeente Berg en Dal, ondanks toezeggingen, maar wel de nodige tegenwerking en ook nog een rekening á € 85,60 voor de muziekvergunning. Vooral dat laatste zat hem niet lekker. “Wij willen Berg en Dal op de kaart zetten. Het initiatief komt voort uit de gemeente. Zij hebben ons gevraagd om mee te denken en Berg en Dal op de kaart te zetten. (…) We hebben uiteindelijk alleen maar tegenwerking gehad. Het is schandalig dat je als groep vrijwilligers in de kou wordt gezet rond de organisatie van de Giro, zei hij. Wethouder Sylvia Fleuren (CDA) kreeg er, als portefeuillehouder, ook van langs.

De etappesteden betalen ieder € 350.000,- en de doorkomstgemeenten betalen ieder € 10.000,- aan de provincie Gelderland voor de organisatie en activiteiten rondom de Giro-doorkomst. Berg en Dal heeft als doorkomstgemeente dus € 10.000,- ingelegd en een gedeelte van dat geld is via de provincie naar de organisatie van de Berg en Dalse activiteiten gegaan. Diezelfde organisatie heeft tevergeefs gevraagd of de gemeente daarnaast zelf een bedrag á € 2.000,- borg kon stellen zodat de vrijwilligers vanwege de risico’s niet het schip in gaan.

Degger is in ieder geval niet van plan de vergunning te betalen, gaf hij zondag aan. “Nee. Die vergunning is door de gemeente zelf geschreven. Er is geen letter van ons op gekomen. Zij hebben dat zelf op basis van wat we samen hebben besproken ingediend (…) Het is eleganter wanneer de gemeente zelf met een gebaar komt.” CDA-raadslid Rob Verheijen maakt volgens Degger naar aanleiding van deze discussie een en ander mogelijk nog bespreekbaar binnen de gemeente.

Op zaterdag 7 mei 2016 staan er in het dorp Berg en Dal twee activiteiten gepland: een markt tussen de rotonde bij Tivoli en Villa Hamer en een feest op het Kerkplein. De organisatie is in handen van CV De Berggeiten, Berg en Dals Bloei en Dorpsraad Berg en Dal. Ook in andere delen van de gemeente zijn er die dag activiteiten.

Informatie Giro-doorkomst 7 mei 2016.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
giro blauw past bij jouw

€6000 naar iets waar in het dorp Berg en Dal geen man op afkomt. Groesbeek staat al op de kaart, dat onderdeel van de gemeente Berg en Dal is al landelijk en buiten de grenzen bekend. Voor €8000 een feestje willen houden . Twee activiteiten waarvan 1 een markt waarvoor de standhouders waarschijnlijk ook nog voor moeten betalen ( hopelijk is daar wel vergunning voor gevraagd )
Iedereen die iets wil organiseren moet een vergunning en de daarbij horende kosten betalen. Veel plezier daar en voor dat bedrag kun je een aardig feestje geven min €85.60

Handy

Dus toch meer dan nul euro, had ook niets anders verwacht grrrr

Pink

Waarom heb je in hemelsnaam niet genoeg aan €6000 voor een feestje en een markt?? En hoezo zet je Berg en Dal als gemeente op de kaart met een feestje en een markt? Nee…deze meneer blaast veeeel te hoog van de toren en krijgt van John Peters natuurlijk weer een podium daarvoor!

Pintje

Je kan die €6000 beter aan de wijnfeesten toevoegen! 🙁

wpDiscuz