“Ooijse Bandijk op zondagen afsluiten voor autoverkeer”

OOIJ – Als het aan de PvdA Berg en Dal en GroenLinks Berg en Dal (GL) ligt wordt de Ooijse Bandijk op de zondagen in de zomermaanden juli en augustus van Nijmegen tot Oortjeshekken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Afbeelding Ooijse Bandijk Google Maps (apr. 2010).

Afbeelding Ooijse Bandijk Google Maps (apr. 2010).

Dit als proef van twee maanden om het daar voor fietsers en wandelaars aangenamer te maken.

Er moet over diezelfde afstand ook een parkeerverbod komen, omdat er bij Oortjeshekken sprake zou zijn van gevaarlijke situaties als gevolg van het parkeren. “Onder aan de dijk is voldoende ruimte en kan er voor € 2,- per dag worden geparkeerd”, aldus Thieu Hoeken (PvdA) en Jo Coerwinkel (GL).

De mensen die de route over de dijk nemen om van de natuur te genieten worden volgens de politieke partijen gehinderd door motorrijders en automobilisten. Dat zal in de zomer, gezien het feit dat andere dijken in de regio zijn afgesloten, alleen maar toenemen. Effectieve maatregelen moeten volgens GroenLinks en PvdA snel genomen worden. “We moeten niet wachten tot het mobiliteitsplan weer eens op de agenda komt”.

Daarnaast willen de twee politieke partijen dat het college maatregelen neemt bij toeristische wegen in de gemeente Berg en Dal waar soortgelijke problemen zich voordoen. Die moeten, indien mogelijk, auto- en motorluw gemaakt worden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Foefje

Hoera

Robyn Hude

Misschien eens achter elkaar gaan fietsen of niet midden op de dijk wandelen. Niet altijd anderen de schuld geven van je eigen a-sociaal gedrag. En uit wiens koker komt dit weer fantastische idee.

Ikke

Wat een onzin zeg een automobilist/motorrijder betaald wegenbelasting en mag niks vanwege een voetganger of fietser. Zijn er al ongelukken gebeurd? Gemotoriseerd vervoer zijn toch ook recreanten en toeristen

Henk Baron

Hun oude (linkse) stokpaardje steekt weer de kop op. Een idioot voorstel. Dat hebben ze jaren geleden ook al geprobeerd en toen zijn er veel mensen “de barricaden” op gegaan. O.a. een “protestbijeenkomst” bij ‘t Spijker. Dat zal nu weer gebeuren. Men moet ook rekening houden met het achterland, dat ook graag de dijk gebruikt om de polder in en uit te komen. En natuurlijk doet men met een dergelijke maatregel andere recreanten te kort.

Alweer dit achterlijke geitenwollensokken-gezeik. Zorg dan gewoon dat er fatsoenlijke fiets- en wandelpaden worden gerealiseerd in dit “recreatie-gebied” en dan ook graag een extra (snel-)fietspad voor de wielrenners!

Henk
Ik kan begrijpen dat er verkeershinder kan ontstaan, maar iedereen wil graag er op uit in het weekend en wat is er dan mooier om over de dijk de polder te ontdekken met wat voor vervoer middel dan ook. Als er ( te ) veel overlast is kan men ook overwegen om bijv. alleen op Zondag er een éénrichtingsweg van te maken en alleen in de zomer maanden. Ooy richting Nijmegen. Deze 2 partijen staan loodrecht tegenover het bevorderen van het toerisme in de gemeente Berg en Dal. Het oude PVDA college was wel goed in het plaatsen van een… Lees meer »
wpDiscuz