Informatieavond over Windpark Reichswald

KRANENBURG – Deze zomer start de tweede inspraakronde voor het plan van de gemeente Kranenburg voor het aanwijzen van een concentratiegebied ten behoeve van windenergie in het Reichswald, pal langs de Nederlandse grens.

Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

In de aanloop hiervan organiseert het burgerinitiatief ‘Tegenwind Reichswald’ op 13 mei een informatieavond. Centraal op deze avond staat de vraag of een windindustriezone past in het Reichswald. De bijeenkomst vindt plaats in ‘Caféhaus Niederrhein’, Bahnhofstrasse 15 in Kranenburg. Aanvangstijd: 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Entree is gratis.

De avond begint met een presentatie van het lokale burgerinitiatief over de bijzondere waarde van het Reichswald: een uniek ecologisch ‘eiland’, gelegen tussen twee rivieren en omringd door (veelal beschermde) natuurgebieden.

Daarna is het woord aan Sylke Müller-Althauser, bestuurslid van de Duitse natuurorganisatie “Naturschutzinitiative” en inwoonster van de Hunsrück. Zij zal een uitleg geven over de bouw van windturbines in het Soonwald en de verstrekkende gevolgen daarvan. ‘Mevrouw Müller-Althauser hebben we ontmoet tijdens onze excursie naar het Soonwald, afgelopen januari,’‘Tussen het Soonwald en wat er in onze regio op stapel staat zijn opmerkelijke parallellen te trekken’.

Als voorbeeld noemt hij de locatie, in beide gevallen vlak langs de grens met buurgemeenten. Maar ook het bagatelliseren van de impact op natuur, toerisme en recreatie en de effecten op de gezondheid van de omwonenden. De realisering van windparken in de Hunsrück is een feit dat niet meer terug te draaien valt. ‘Integendeel,’ verduidelijkt Zillig. ‘De bouw van windparken in de bossen aldaar heeft ertoe geleid dat er nog meer zijn bijgekomen. Vanwege de gelijkenissen met de Kranenburgse plannen hebben we mevrouw Müller-Althauser uitgenodigd. Zij zal een goed beeld kunnen schetsen van wat ons boven het hoofd hangt. Deze avond is tevens een kans voor degenen die niet aan de excursie in januari konden deelnemen.’

De avond wordt afgesloten met het beantwoorden van vragen vanuit de zaal.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Dat er op een andere manier energie moet opgewekt worden lijkt me wel duidelijk. Maar we zijn zooooooo klein tegenover een China, Rusland of USA, Dat wat we hier doen is een speld in een hooiberg. Maar iemand moet het doen, toch. Dus ja voor wind energie. Maar waarom op zo`n mooie locatie, waarom niet gewoon in een open weiland waar niemand er last van heeft. De weilanden aan de linker kant tussen o.a. Wyler en Kranenburg zijn toch ook prima, kunnen veel wind vangen. Dus waarom niet ” Let the wind blows “

Laat maar waaien.

Nee Henk. Ben jij bedonderd. Niet daar bij Wyler -Kranenburg. Daar woon ik .

henk

waar dan wel? Dat het zo niet goed gaat met het milieu weten we en merken we toch. Je kunt wel zeggen nee, maar met oplossingen komen we ook niet.

Laat maar waaien

Overal, als het maar niet in mijn voortuin is. toch Tegenwind.

Neerzetten die dingen , wat een gezeik over die windmolens.

wpDiscuz