Kalorama Wandeltocht 2016

BEEK-BERG EN DAL – Op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2016 zal voor de 78e keer de Kalorama Wandeltocht worden gelopen.

Stichting_Kalorama_Wandeltocht-KAL

We starten vanuit het Kulturhus Beek aan de Roerdompstraat 6, 6573 BH Beek-Berg en Dal.

De opbrengst van de tocht komt ten goede aan extra activiteiten voor het welzijn van de bewoners van zorginstellingen van Stichting Kalorama. De Kalorama Wandeltocht komt tot stand door de steun van vele sponsors en de inzet van vrijwilligers.

De mooiste wandeltocht

De routes leiden de wandelaars onder andere door Beek, de prachtige Ooijpolder en, afhankelijk van de afstand, over Duits grondgebied. Uiteraard zal er ook geklommen moeten worden door het heuvellandschap van Berg en Dal, waarbij alle wandelaars verpleeghuis Kalorama zullen aandoen.

Ontspannend en tegelijkertijd goed voor de conditie

Steeds meer mensen ontdekken het wandelen. Wandelen past prima binnen een gezonde leefstijl. De overheid adviseert om dagelijks minimaal 30 minuten matig intensief te bewegen. Dagelijks matig intensief bewegen zorgt voor een verlaging van het LDL-cholesterol, een verhoging van HDL-cholesterol in het bloed, een betere suikerregulatie, een goede gewichtsbeheersing, een verlaging van de bloeddruk, sterke botten en vermindering van stress.

Meedoen is een investering waard

Wandelaars kunnen voor het eendaagse parcours kiezen uit vijf afstanden: 5, 10, 20, 30 of 40 kilometer. Er kan worden ingeschreven op zaterdag en zondag tussen 08:00 en 14:00 uur (afhankelijk van de te lopen afstand, zie Afstanden); afmelden uiterlijk tot 17:00 uur. Om aan de trainingskilometers te komen voor de Vierdaagse, kan men ook het tweedaagse parcours lopen, met totale afstanden van 50, 60, 70 of 80 kilometer.

Na afloop kan iedere wandelaar, na het volbrengen van de tocht, een fraaie medaille in ontvangst nemen. De Kalorama Wandeltocht komt tot stand door de steun van vele sponsors en de inzet van vrijwilligers. De opbrengst van de tocht komt ten goede aan de bewoners van Stichting Kalorama. In de afgelopen jaren zijn er al vele projecten gerealiseerd dankzij de lopers.

Speciale pendelbus CS Nijmegen naar Beek voor Kalorama wandelaars

Op zaterdag en zondag rijdt er in de ochtenduren een speciale pendeldienst van het Centraal Station Nijmegen (ingang Hotel Mercure) naar het startpunt in Beek, zodat de deelnemers op tijd kunnen starten. Deze bus wordt ter beschikking gesteld door Verpleeghuis Kalorama.

De vertrektijden zijn:
Zaterdag 28 mei: 07:00 uur en 07:35 uur
Zondag 29 mei: 07:30 uur, 08:15 uur en 09:00 uur

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Website Kalorama

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Kalorama Wandeltocht 2016

Reageren is niet toegestaan.