Nieuwbouw Sint Maartenskliniek in principe mogelijk

UBBERGEN – De St. Maartenskliniek (SMK) in Ubbergen mag, als het aan het college van burgemeester en wethouders (B&W) in Berg en Dal ligt, nieuwbouw realiseren.

Tekening_nieuwbouw_Sint_Maartenskliniek_2016_2-DGB

Vervanging is nodig

De huidige staat van enkele gebouwen is sterk verouderd. De nieuwbouw houdt in dat die gebouwen worden vervangen. Ook zijn de bestaande OK’s hard aan vervanging toe. Het nieuwe OK-complex moet eind 2018 gebruiksklaar zijn. De plannen van SMK zouden voor een optimalisatie van het gebouwencomplex en van de interne huisvesting/bedrijfsvoering moeten zorgen.

Herziening

De kliniek heeft een principeverzoek voor de herziening van het bestemmingsplan uit 2007 ingediend. Men wil namelijk buiten de huidige bebouwingszone van het vigerende bestemmingsplan bouwen. Het college is in principe akkoord, maar wel onder diverse voorwaarden. Daarbij valt te denken aan de parkeercapaciteit, het maken van een tuin- en beplantingsplan en het laten uitvoeren van diverse onderzoeken. Overigens wordt er wel meer bebouwing gesloopt dan er nieuwbouw is. De nieuwbouw bedraagt 3000m2 (bebouwde grondoppervlakte) en de sloop 3100m2 (bebouwde grondoppervlakte).

Tekening_nieuwbouw_Sint_Maartenskliniek_2016-DGB

Kosten bestemmingsplan voor SMK

“Wij vinden dit initiatief een duurzame en ruimtelijke verbetering ten opzichte van de huidige situatie”, laat het college weten. SMK is zelfs bereid om de kosten van het bestemmingsplan, dat door Pouderoyen Compagnons gemaakt moet worden, voor eigen rekening te nemen. De gemeente Berg en Dal betaalt alleen de ambtelijke kosten. “Per saldo is dit voor de gemeente voordeliger”, zeggen B&W.

Planning

Er moeten vanwege de actualisering van het bestemmingsplan nu diverse bestemmingsplanprocedures doorlopen worden om daadwerkelijk met de nieuwbouw te kunnen beginnen. Het college verwacht dat er in ieder geval politieke draagvlak voor de plannen is. Voor het maatschappelijke draagvlak worden er 2 informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Burgemeester Mark Slinkman is dinsdag bij het specialistische ziekenhuis op werkbezoek geweest.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuwbouw Sint Maartenskliniek in principe mogelijk

Reageren is niet toegestaan.