Kinderen uit gemeente gezocht voor toneelstuk

BEEK-BERG EN DAL – Nicole Aarts uit Beek-Berg en Dal zoekt kinderen om samen een toneelstuk/musical in elkaar te zetten. De inkomsten van de voorstelling zijn bedoeld voor kindvluchtelingen en kinderen in Syrie.

Kulturhus Beek

Kinderen uit Beek, Berg en Dal, Groesbeek, Ooij en Nijmegen zijn welkom om mee te doen zodat men samen aan de slag kan. Het doel is om op een later moment op het podium van het Kulturhus te Beek en andere podia in de omgeving te staan. Bij dezen de mogelijkheid om in te schrijven.

6 tot 12 jaar

Voor hoofdrollen is een leeftijd geschikt vanaf 9 t/m 12 jaar. Voor de bijrollen vanaf 6 jaar. Aarts heeft een kort stuk (30 tot 45 minuten) voor kinderen geschreven dat zich afspeelt in het verre oosten, met humor en korte liedjes. Aarts leest dit verhaal voor en de kinderen spelen de rollen.

Oefenen

“Dit gaan we dus oefenen en uitvoeren voor publiek”, legt Aarts uit. Oefenen kan (in overleg welke dag/tijdstip) wekelijks in het kulturhus Beek. “We komen één keer per week samen om te oefenen onder mijn begeleiding. Ik doe dit vrijwillig, maar ik heb toneelervaring en ervaring met werken met kinderen. Daarnaast krijg ik steun van een echte regisseur” zegt Aarts. Eind mei hoopt Nicole te kunnen beginnen met oefenen.

Open lucht

Tot een zomerstop gaan de oefeningen door en als alle kinderen weer tijd hebben wordt de draad weer opgepikt. Het is volgens Aarts een voordeel om het in de zomertijd te doen zodat er aan het einde van de zomer een voorstelling in de open lucht kan worden gedaan.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen 30 euro per kind. Dit is inclusief de kosten van zaalhuur en decor. “Het decor gaan we samen maken tijdens de bijeenkomsten”. Deelnemende kinderen krijgen bericht over de data en het verhaal. De rollen worden later verdeeld.

“Ik hoop op enthousiaste deelnemers. Hopelijk staat het stuk begin september en kunnen we een of meerdere voorstellingen doen”, besluit Aarts. Het niveau van de voorstelling wordt aangepast op de mogelijkheden van de kinderen.

Voor meer info en aanmelding kunt u terecht bij Nicole Aarts, Lindestraat 41 6573 XA Beek. Mail: [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
SPLINTER

JE KUNT OOK DE GEMEENTE RAAD MEE LATEN DOEN, GOED STUK

wpDiscuz