Taxussnoeisel tegen kanker

GEM. BERG EN DAL – Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan!

Taxus_snoeien_DAR_medewerkers-DGB

Vanaf 27 mei haalt Taxus Taxi taxussnoeisel gratis aan huis op. Inwoners nemen contact op met Taxus Taxi en ontvangen een tas om het taxus snoeisel in te verzamelen. Vervolgens haalt Taxus Taxi het snoeisel aan huis op. Dar ondersteunt samen met de gemeente Berg en Dal dit mooie initiatief. Ook het taxussnoeisel dat Dar GROEN! snoeit gaat naar Taxus Taxi.

Wat doet stichting Taxus Taxi?

De stichting Taxus Taxi zamelt taxussnoeisel in voor de productie van medicatie tegen kanker. Van 20 mei t/m eind september zamelen zij actief in. Samen met de gemeente ondersteunt Dar deze inzameling. Op deze manier dragen inwoners samen met Dar en de gemeente Berg en Dal bij aan het duurzaam verwerken van afval. Zij roepen dan ook alle inwoners en organisaties die taxus in de tuin/op het terrein hebben staan, op om deel te nemen aan deze grootschalige actie.

Waardevolle grondstof

Deelnemende gemeenten mogen na het seizoen een donatie doen aan een (lokaal) kanker gerelateerd goed doel. Pieter-Balth Linders, directeur Dar: “De gemeente en Dar ondersteunen vanaf dit jaar Stichting Taxus Taxi. Dit taxussnoeisel wordt gebruikt voor de productie van medicatie tegen kanker. Een prachtig voorbeeld dat afval geen afval is maar kan dienen als waardevolle grondstof!”

Afstand tot de arbeidsmarkt

Stichting Taxus Taxi en Dar GROEN! werken beide met mensen die om welke reden dan ook een afstand hebben opgebouwd tot de arbeidsmarkt. Dar GROEN! is werkzaam in het groenonderhoud in delen van de gemeenten Berg en Dal, Druten, Heumen en Nijmegen.

Wie kan er gebruik maken van de ophaalservice van Taxus Taxi?

Iedereen kan gebruik maken van de kosteloze ophaalservice van taxussnoeisel: zowel particulieren, hoveniers, gemeenten als bedrijven. Stichting Taxus Taxi haalt het taxussnoeisel thuis op. Een ophaalverzoek kan heel gemakkelijk ingediend worden via de website of telefonisch. Alleen de jonge scheuten (de groene delen van de taxus) zijn bruikbaar, zij bevatten namelijk de belangrijke stof Taxol, wat een onderdeel van de chemotherapie is.

Big Bags

Om het gemakkelijker te maken, biedt de stichting gratis Taxus Taxi Tassen (big bags) en knipzeilen aan. Op deze manier wordt er ook geen ander tuinafval, zoals stenen, zand, hout en blad, met het taxussnoeisel vermengd. Het is ook belangrijk het snoeisel zo luchtig mogelijk te bewaren om broei te voorkomen.

Hoe werkt de inzameling van taxussnoeisel?

Het taxussnoeisel wordt op een zichtbare plek neergezet, zodat de chauffeur dit gemakkelijk kan vinden. Er wordt een lege tas achtergelaten, zodat deze weer gebruikt kan worden voor een volgende keer. Het laten ophalen van taxussnoeisel of het aanvragen van een Taxus Taxi Tas en/of knipzeil kan via de website: www.taxustaxi.nl of via het telefoonnummer 085- 489 63 50. De materialen worden gedurende het seizoen verspreid.

Door middel van het scheiden van het taxussnoeisel leveren we samen een bijdrage aan de strijd tegen kanker.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Taxussnoeisel tegen kanker

Reageren is niet toegestaan.