Afsluiten Ooijse Bandijk niet gewenst

OOIJ – De gemeente Berg en Dal acht het niet gewenst om op zondagen in de zomermaanden juli en augustus de Ooijse Bandijk van Nijmegen tot Oortjeshekken af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Afbeelding Ooijse Bandijk Google Maps (apr. 2010).

Afbeelding Ooijse Bandijk Google Maps (apr. 2010).

PvdA Berg en Dal en GroenLinks Berg en Dal (GL) stelden voor om dit als proef te doen om het daar voor fietsers en wandelaars aangenamer te maken.

Liever “subtiele” maatregelen

Het college is van mening dat dit geen recht doet aan het vastgestelde Verkeerscirculatieplan (VCP) Ubbergen, dat deel uit maakt van de mobiliteitsvisie. Daarin staat onder andere dat beperkende maatregelen als afsluitingen, verboden en fysieke beperkingen niet de voorkeur hebben. Maatregelen om verkeersdeelnemers de weg op een veilige en verantwoorde manier met elkaar te delen hebben dat wél.

Geen parkeerverbod, wel auto- en motorluw

Ook het voorgestelde parkeerverbod van PvdA en GL ziet het college in het kader van gastvrijheid nog niet zitten. Dan moet er voor recreanten eerst goede alternatieven aanwezig zijn en dat is nu nog niet het geval. De Toeristische Opstappunten (TOP’s) moeten daarvoor eerst gerealiseerd worden. Op het verzoek aan het college om toeristische wegen auto- en motorluw te maken wordt wél positief gereageerd. “Wij zullen binnen de in het VCP Ubbergen genoemde tijdspanne van 2014 tot 2024 streven naar uitvoering van de genoemde maatregelen”, aldus burgemeester en wethouders.

Die maatregelen zijn:
• De realisatie van de TOP’s;
• Andere inrichting van het wegvak om uit te stralen dat het hoofdzakelijk voor aanwonenden en langzaam verkeer bedoeld is;
• Het stimuleren dat drukbezochte bestemmingen rond Oortjeshekken worden bereikt via wegen die daarvoor meer geschikt zijn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Afsluiten Ooijse Bandijk niet gewenst

Reageren is niet toegestaan.