Appartementencomplex Millingen slecht bereikbaar voor hulpdiensten

MILLINGEN AAN DE RIJN – Het appartementencomplex Schölhus aan Het Gengske in Millingen aan de Rijn was niet goed bereikbaar voor hulpdiensten. Een gedeelte van Het Gengske is aangewezen en ingericht als fietspad. Het wooncomplex is op verschillende manieren te bereiken, maar als je de situatie ter plekke niet kent, kun je voor vervelende situaties komen te staan.

GroenLinks Berg en Dal heeft vragen gesteld nadat een echtgenoot van een familielid van fractievoorzitter Jo Coerwinkel eind april een ambulance nodig had. “De ambulancemensen moesten met de brancard een behoorlijke afstand door de stromende regen, vanwege de onmogelijkheid dichter bij het pand te komen”. De TomTom wees volgens Coerwinkel de kortste weg via de Vivaldistraat, maar dan kom je niet goed bij het pand uit.

De gemeente heeft inmiddels gereageerd: “Nood- en hulpdiensten maken geen gebruik van standaard navigatieapparatuur maar van een eigen systeem, welke de mogelijkheid biedt tot het toevoegen van opmerkingen. Wij hebben dan ook inmiddels de meldkamer van de veiligheidsregio verzocht om in haar navigatiesysteem de opmerking toe te voegen dat de panden Gengske 11 tot en met 49 oneven zonder obstakel bereikbaar zijn over het fietspad via de route Heerbaan – Burgemeester Van Gilsstraat – Gengske”.

Daarmee zou de bereikbaarheid van het complex al beter moeten zijn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Appartementencomplex Millingen slecht bereikbaar voor hulpdiensten

Reageren is niet toegestaan.