€ 80.000,- voor vernieuwing bij bedrijven

GEM. BERG EN DAL – Burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal willen vernieuwingen stimuleren bij het midden- en kleinbedrijf in de gemeente.

Dit willen ze samen doen met het Regionaal Centrum voor Technologie Gelderland (RCT Gelderland). De gemeente en RCT Gelderland willen hiervoor vouchers (subsidies) geven. Bedrijven met een vernieuwend idee kunnen dan een voucher winnen van € 5.000,-, € 10.000,- of € 15.000,-. Totaal is er € 80.000,- te verdelen.

Het college wil met de actie de concurrentiekracht van bedrijven stimuleren en daarmee de werkgelegenheid in de gemeente Berg en Dal vergroten. De samenwerking tussen bedrijven en tussen sectoren wordt daarbij van harte aangemoedigd. De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergadering van 16 juni 2016 een definitief besluit over het plan van het college.

Workshop met tips

Eind juni is een eerste bijeenkomst/workshop voor de ondernemers over innovatie. Daar worden onder andere tips gegeven. Deze bijeenkomst wordt breed opgezet en is voor alle bedrijven en zorgpartijen in de gemeente. Ondernemers krijgen binnen enkele weken meer informatie over de workshop.

Presentatie ideeën

Daarna wil de gemeente samen met de ondernemersverenigingen een jury samenstellen. Die gaat de toekenning van de vouchers en een bedrijvendag organiseren. Tijdens de bedrijvendag kunnen ondernemers hun idee toelichten voor de jury. Op basis van de aanvraag en de presentatie adviseert de jury de gemeente welke ideeën het beste zijn en een voucher winnen.

Vouchers RCT Gelderland

Naast deze drie ‘’gemeentelijke’’ vouchers verdeelt RCT Gelderland vijf vouchers met elk een waarde van €10.000. Het RCT Gelderland heeft daarvoor haar eigen voorwaarden. De vouchers van het RCT Gelderland zijn met name bedoeld voor de industrie.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on € 80.000,- voor vernieuwing bij bedrijven

Reageren is niet toegestaan.