Geen stroomvoorziening en lantaarns bij ‘t Hoanehart

KEKERDOM – Bij dorpspark ‘t Hoanehart, een bewonersinitiatief in Kekerdom, komen geen lantaarnpalen en zal de gemeente Berg en Dal niet zorgen voor een stroomvoorziening.

Foto: Facebook.

Foto: Facebook.

Dit is besloten na een verzoek van werkgroep ‘t Hoanehart, die beide zaken juist wél wilde.

Geen lantaarnpalen

Op de plek waar de groene ontmoetingsplaats nu is stonden in het verleden huizen. Die huizen zijn gesloopt en de lantaarnpalen die er toen stonden zijn tegelijkertijd ook verwijderd. Het is er donker, geeft het college van burgemeester en wethouders ook toe, maar de gemeente Berg en Dal verlicht geen achterpaden en speelplekken meer. De verantwoordelijkheid voor verlichting op die locaties ligt bij de bewoners.

Geen stroomvoorziening op locatie

Ook voor wat betreft de stroomvoorziening op locatie is er vanuit het college geen medewerking. Ambtelijk advies was om in plaats daarvan voor 2 haspels van 50 meter (á € 200,-) te zorgen. Er zitten twee stopcontacten in de opslagruimte bij de school. Als de werkgroep een sleutel krijgt kunnen hier de haspels worden geplaatst. Met deze haspels is het hele veld te bereiken. Op dit moment wordt stroom uit de omliggende woningen gehaald. De werkgroep is hiermee afhankelijk van omwonenden.

Het antwoord vanuit het college is duidelijk: “Dit soort vraagstukken moeten aanvragers op eigen kracht oplossen”. Daarmee krijgt de werkgroep nul op rekest.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Geen stroomvoorziening en lantaarns bij ‘t Hoanehart

Reageren is niet toegestaan.