Inloopavond statushouders in pastorie Leuth

LEUTH – De pastorie in Leuth wordt verbouwd tot tijdelijke woonruimte voor zes statushouders.

Pastorie Leuth. Foto en rechten: Gemeente Berg en Dal.

Pastorie Leuth. Foto en rechten: Gemeente Berg en Dal.

Statushouders zijn vluchtelingen die van de regering een tijdelijke verblijfsvergunning hebben gekregen. Deze vergunning geeft hen recht op onderdak. Daar moet de gemeente voor zorgen. De regering bepaalt hoeveel statushouders elke gemeente aan onderdak moet helpen. Voor Berg en Dal zijn dat er dit jaar 88 + nog een achterstand van 28 van vorig jaar.

Bent u inwoner van Leuth en wilt u meer weten? Kom dan naar de inloopavond op 14 juni in De Rosmolen. De inloopavond is van 19.00 – 20.00 uur. U kunt binnenlopen wanneer u wilt. Mensen van de gemeente, parochie en Vluchtelingenwerk beantwoorden graag uw vragen.

Ook in Ooij komen er 6 statushouders. Een informatieavond daarover is op 22 juni.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Glenn K.

Zo maar een vraag uitsluitend uit interesse. Mag een gebouw wat onderdeel uitmaakt van Gods huis worden verbouwd of aangepast tot een huis waar moslims gaan wonen. Als een kerk niet meer als kerk word gebruikt maar voor een ander doel gaat hier een speciaal ritueel aan vooraf en het altaar word geneutraliseerd.

wpDiscuz