Vuurvliegwandeling in Plasmolen

PLASMOLEN – Wandelen in een sprookjesachtig verlicht bos. Dat kan alleen als er vuurvliegjes zijn die de weg voor je verlichten.

Vuurvlieg_wandeling-DGB

Schouwspel

Een wonderlijk schouwspel. Vuurvliegjes vliegen meestal in de 2e helft van juni (als de temperatuur niet te koud is) en de 1e helft van juli. Op de bovenstaande foto zie je iets van de dansende beweging, maar in het echt is het natuurlijker veel mooier.

Des te donkerder het bos, des te mooier je het ervaart. Al veel mensen (uit heel het land) hebben aan deze wandelingen meegedaan. Naast vuurvliegjes zien, horen we doorgaans ook iets van het nachtelijke dierenleven.

Data en tijden

Data: 17 en 24 juni, 1, 8 en 15 juli;
Starttijd: 21:30 uur;
Eindtijd: rond 00:00 uur – 00:15 uur;
Startplaats: de slagboom bij de ingang van de Sint-Jansberg in Plasmolen (ingang Maartensweg), 50 meter voorbij restaurant Plasmolense Hof richting Gennep).

Meenemen

Een goede wandelschoen is fijn, de Sint-Jansberg is vaak drassig, een stok is handig (kan als 3e been fungeren) en bij voorkeur een lichtgekleurde kleding (dan ben je voor elkaar beter zichtbaar in het donker).

Info

Per avond kunnen er maximaal 10 deelnemers mee. Minimaal 6 mensen per avond. Per persoon € 15.- (graag vooraf betalen). Opgeven kan via mail: [email protected] of een belletje naar 024-3778885. Op de website www.bomenenmensen.nl vind je de overige informatie.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Daar ga ik echt geen 15 euro voor betalen
Ik ga wel op eigen initiatief
Scheelt 60 euro voor mijn gezin

Diana

Ik vind het ook erg duur, wij zijn dan ook € 60 kwijt, maar mag je nog na zonsondergang daar lopen ???

wpDiscuz