Gemeente ondertekent overeenkomst buurtbemiddeling

GEMEENTE BERG EN DAL – In juni ondertekende wethouder Sjaak Thijssen samen met vier andere partijen de overeenkomst Buurtbemiddeling. Bij buurtbemiddeling lossen buren en buurtgenoten hun conflicten met elkaar op. Ze doen dit samen met vrijwillige buurtbemiddelaars.

Het gemeentehuis van Berg en Dal. Entree Dorpsstraat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gemeentehuis van Berg en Dal. Entree Dorpsstraat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Samen conflicten oplossen

Het gaat bij buurtbemiddeling om conflicten die nog niet uit de hand zijn gelopen, maar al wel voor veel spanning zorgen. Bijvoorbeeld over een hond die steeds blaft, te harde muziek, een verkeerd geparkeerde auto. In gemeenten waar het project al langer loopt, verwijzen wijkagenten vaak naar de buurtbemiddelaars als ze merken dat buren er zelf niet meer uitkomen. Met buurtbemiddeling kunnen de ruziënde partijen samen met een getrainde bemiddelaar een oplossing zoeken.

Vrijwilligers gezocht

Het NIM is nog op zoek naar vrijwilligers die bemiddelaar willen worden. Heeft u interesse? Neemt u dan contact op met Gabrielle Langhout van het NIM via telefoon 024-32 32 751 of e-mail [email protected]. Er is geen speciale vooropleiding nodig. Buurtbemiddelaars moeten wel goed kunnen luisteren en rust uitstralen. Naast een gedegen basistraining krijgen de vrijwilligers regelmatig nascholing.

Buurtbemiddeling Heumen en Berg en Dal gaat vanaf 1 juli van start.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Gemeente ondertekent overeenkomst buurtbemiddeling

Reageren is niet toegestaan.