Wethouder weigert interview, programmamaker boos

GROESBEEK – Het weigeren van een interview in “Het Dorpsplein” door wethouder Ria Barber is programmamaker John Peters in het verkeerde keelgat geschoten. In een bericht haalt hij deze week uit naar de wethouder van C’90, die deze maand afscheid neemt.

Nieuwe wethouder

Barber wordt opgevolgd door Alex ten Westeneind (GJS), zo is afgesproken bij de college-onderhandelingen. In het praatprogramma het Dorpsplein van omroep Berg en Dal komt regelmatig een gast uit de politiek langs, zoals bijvoorbeeld zondag 26 juni. Dan is de nieuwe wethouder Ten Westeneind te gast en zal Peters nog terugkomen op de weigering van Barber.

Uitnodiging

Peters heeft wethouder Ria Barber deze maand proberen te bereiken om haar uit te nodigen voor een (afscheids)gesprek. Dat contact ontstond niet en hij legde de uitnodiging neer bij het bestuurssecretariaat van de gemeente. Een vertegenwoordigster van dat secretariaat belde Peters maandag 6 juni op met, zo zegt de presentator, de mededeling dat “mevrouw Barber niets voelt voor een interview in het Dorpsplein”.

“Onbeschaafd”

Daarop reageert Peters nu fel: “Wethouders en raadsleden hebben een publieke functie en taak. Bij verkiezingen zijn zij gekozen door de inwoners van de gemeente. Zij behoren hun verantwoordelijkheid te kennen en te nemen. Juist naar de burgers. Als een wethouder afscheid neemt is het vreemd als die geen gehoor geeft aan een verzoek van een programmamaker van de eigen lokale omroep haar te interviewen over haar afscheid en politieke verleden. Dat mag je niet afdoen met het gegeven dat je er niets voor voelt. Dit is onbeschaafd gedrag naar de (zeker haar) kiezers. Zij werpt zo verdenkingen op over mogelijk te bespreken onderwerpen. Zij dient bij haar afscheid op deze wijze geen publieke zaak. Zij verzaakt haar morele verplichting”.

Barber zelf gaat verder niet in op de uitspraken van Peters en laat tegenover DeGroesbeek.nl weten “haar eigen afweging te hebben gemaakt”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bart

Maar ook voor John Peters geldt: ‘Fatsoen moet je doen’.

groesbeker

haha, wat een zielige reactie van een afgewezen “programmamaker”. Over “onbeschaafd” gesproken, waarom zou zij op appèl moeten komen als ze er niets voor voelt? Ik ken het hele mens niet maar zie het probleem ook niet. Geen zin, tijd of wat dan ook is toch haar keuze, boeiend.

Toontje

Typisch narcistische reactie van Peters. Zo kent Groesbeek hem al zo lang.

verschrikkelijk
Beste Groesbekers, John Peters heeft op iedereen wat aan te merken…John Peters heeft altijd een oordeel over een ander! John Peters schopt altijd na; is het niet door misbruik te maken van zijn programma, dan is het wel via het gemeente krantje! John Peters denkt dat ie heilig is, en als iemand niet naar hem luistert dan komt hij met belachelijke argumenten! Want zijn mening geldt immers! Nee John Peters, iemand zoals jij, een onafhankelijke interviewer, kan niemand verplichten om naast jou bij de microfoon te komen zitten! En ik begrijp het volkomen, want je hebt toch je mening klaar!… Lees meer »
Democratie

Dhr. Peters heeft wel degelijk een punt. Tijdens verkiezingstijd breken de potentiële raadsleden de nek om in dit soort programma’s te komen. Nu er op een nette manier gevraagd word te onderbouwen waarom zij vertrekt (zou ik ook wel eens uit haar mond willen vernemen) geeft zij niet thuis.

R. Rabarber

Inderdaad, ik wed dat ze vlak voor de verkiezingen wel tijd had gehad.

Jeroen

Hoe haalt deze onbeduidende wethouder het in haar hoofd om de grote John iets te weigeren? Het is toch een geweldige eer om gast te mogen zijn in dit fantastische programma. Daar moet je dankbaar voor zijn. De wereld draait toch om John.

Of

John denkt dat hij DE enige echte presentator is. Een man die nooit zijn beste jaren heeft gehad en die vanuit een misplaatste grootheidswaanzin handelt. Een narcist die de werkelijkheid niet ziet en denkt vanuit een eigen gecreëerde wereld. Je kunt er om lachen en tegelijkertijd heeft het iets pathetisch en zieligs.

wie die

Inhoudelijk heeft deze wethouder niets te melden, haar prestaties waren slechts het mee gaan met de GVP wethouder

Clarientje

Daar gaat het hier niet om. Een raadslid word gevraagd een belangrijke beslissing toe te lichten. Dit is ook wel degelijk in het voordeel van het raadslid. Want nu gaat de roddelfabriek zijn werk doen. Vervang dhr. Peters gewoon eens voor het woord RADIO PROGRAMMA eender wie het presenteert. Want zou zij wel gekomen zijn als dit programma door een ander persoon word gepresenteerd? Denk het niet. Haar publieke plicht zou zij evenmin nakomen. Neem dat maar van mij aan.

ben.helder
Haar weigering zal veronderstellingen in de hand werken. Na een flink aantal jaren van Tijssen als wethouder op Volkshuisvesting kijkt menig Groesbeker waaronder ikzelf met verbijstering rond in het centrum van Groesbeek. Een enorme overvloed aan (dure) appartementen en een betonnen kolos waardoor het verkeer op de Dorpsstraat stelselmatig vastloopt als er weer eens gelost moet worden bij de kolos, is niet mijn keuze, mede gezien de de grote huisvestingsproblemen in Groesbeek. Met de komst van een nieuwe Gemeentestructuur hoopte ik tegen beter weten in op een meer evenwichtig gemeentebestuur. En kreeg de nieuwe wethouder Barber het voordeel van de… Lees meer »
kiezer 2014
Ach dat Ria Barber niet te gast wil zijn in het programma Dorpsplein begrijp ik niet. De burgemeester, wethouders en veel raadsleden zijn haar voorgegaan. Als luisteraar van Dorpsplein waardeer ik dat. Zo komt de plaatselijke politiek ook een stukje dichter bij de kiezers. Ria Barber had met een uurtje van haar vrije tijd dan ook gerust kunnen terugblikken op haar termijn als wethouder en wat ze straks gaat doen met haar vrije tijd. Dat John Peters als vrijwilliger bij de omroep en regelmatig schrijver van stukjes in ons Groesbeeksweekblad nu bagger over zich heen krijgt vindt ik misplaatst. John… Lees meer »
wpDiscuz