Op beversafari door de Millingerwaard

KEKERDOM – Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en ontdek de wereld van de bever.

Beversafari_Millingerwaard-DGB

In de Millingerwaard leeft het grootste knaagdier van Europa. Op zaterdag 25 juni gaat de eerste beversafari in de Millingerwaard van start. De Millingenwaard is een groot riviernatuurgebied langs de Waal. Ontdek per kano het gebied en kom alle bijzondere weetjes over de bever te weten. Spot jij de bever voor het echt donker wordt?

Beversafari

Kom speuren naar de bever in de Millingerwaard. De boswachter van Staatsbosbeheer ontvangt je net buiten het gebied. Na een korte uitleg over de excursie loop je samen met de boswachter naar de klaar liggende kano’s. Onderweg kom je langs plekken waar de bever aan bomen heeft geknaagd en krijg je een eerste indruk van de Millingerwaard.

Eenmaal bij de kano’s volgt een korte instructie om daarna samen met de boswachter van Staatsbosbeheer door het leefgebied van de bever te kanoën. Je krijgt onder andere een beverburcht te zien en hopelijk ook de bever zelf. Halverwege is er een korte stop met een kleine versnapering om ook het laatste deel van de tocht af te kunnen leggen. Natuurlijk verblijven er ook andere wilde dieren zoals; vos, ree en das in dit gebied, die ieder hun eigen sporen achter laten. Een avontuurlijke tocht tot in de schemer voor iedere natuurliefhebber.

De Millingerwaard

Aan het begin van de Gelderse Poort ligt een prachtig natuurgebied de Millingerwaard. Een gebied waar je heerlijk mag struinen en zelf op zoek mag naar prachtige natuurbelevenissen. Je vindt hier een afwisselend landschap met ooibossen, rivierduinen, moeras, open water met prachtige oevervegetatie en kruidenrijke graslanden. De rivier de Waal bepaalt het ritme met hoog- en laagwater. Deze verscheidenheid aan landschapstypen met al haar flora en fauna is een genot voor het oog.

De Grote 5

Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! Op diverse locaties kun je op zoek naar reeën, edelherten, wilde zwijnen, bevers en zeehonden. Kortom: een groot avontuur voor het hele gezin!

Meer informatie

Locatie: Parkeerplaats de Lange Poal, Botsestraat 100, 6579 JC Kekerdom
Data: 25 juni, 9 en 23 juli, 6 en 20 augustus
Aanvangstijd: 18.00 uur. Eindtijd: ongeveer 22.00 uur
Reserveren is verplicht en kan op: www.staatsbosbeheer.nl/grotevijf-millingerwaard

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Op beversafari door de Millingerwaard

Reageren is niet toegestaan.