Eerste DuurzaamBeek café in Kulturhus Beek

BEEK-BERG EN DAL – Duurzaamheid is een vaag begrip voor veel mensen. Wat betekent het en wat moet je ermee? Toch raakt het jong en oud en speelt het een steeds belangrijkere rol in ieders leven.

Duurzaamheid_Beek_cafe-DGB

Op woensdag 29 juni 2016 organiseert een aantal enthousiaste dorpsgenoten van 20.00 tot 21.30 uur een bijeenkomst in het Kulturhus aan de Roerdompstraat 6 te Beek: het eerste DuurzaamBeek café.

Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur om informatie op te halen, mee te praten of gewoon om je te oriënteren op de mogelijkheden om je eigen leefomgeving te verbeteren. Het thema is: waarom zouden we ons druk moeten maken over duurzaamheid? En als logisch vervolg zoeken we samenwerking om duurzame resultaten te behalen, die voor de inwoners en bedrijven van Beek en Ubbergen iets opleveren en kunnen bijdragen om onze gemeente in 2050 energieneutraal temaken!

Je kunt afval scheiden en opnieuw gebruiken, slim verbouwen en het comfort van je woning verhogen, energie besparen, zelf energie opwekken, (water)overlast beperken en voorkomen, natuur en groen beter benutten, een gezonde leefstijl ontwikkelen. Er zijn tal van activiteiten mogelijk en gewenst, die in samenwerking gemakkelijker, sneller, beter en goedkoper gedaan kunnen worden. En hoe willen we dat realiseren? Daar gaan we het over hebben in hetDuurzaamBeek café.

We hebben een aansprekende gastpresentator uitgenodigd, Energieplein Berg en Dal is van de partij, wethouder Erik Weijers legt uit waarom de politiek achter dit initiatief staat en iedereen kan een bijdrage leveren met ideeën en suggesties. We hopen dat er op deze avond zaadjes worden geplant ter ontkieming. Deze wens geven wij alle deelnemers tastbaar mee, zodat je daar thuis aan wordt herinnerd. Kom je ook?

De initiatiefnemers zijn Anita Huisman, Gerhard Boot, Liny Toenders en Jos van der Lint. Zij zijn te bereiken via [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Eerste DuurzaamBeek café in Kulturhus Beek

Reageren is niet toegestaan.