Chemokar rijdt weer in poldergebied

De chemokar rijdt op 23, 24 en 27 juni aanstaande door het poldergebied in de kernen Ubbergen, Beek, Berg en Dal, Kekerdom, Leuth en Ooij. In het bijgevoegde schema staan plaats en tijdstip.

Schema_chemokar_polder_2016-GBenD

Bij de chemokar kunnen bewoners klein chemisch afval (kca) inleveren. Kca is huishoudelijk afval met gevaarlijke bestanddelen. Ook zijn sommige producten goed herbruikbaar. Daarom moet het apart ingeleverd worden.

Wat is klein chemisch afval?

Voorbeelden van klein chemisch afval zijn spaarlampen, bestrijdingsmiddelen en overgebleven verfproducten. Niet alles wat chemisch afval lijkt, is dat ook daadwerkelijk. Lege verfblikken, lege terpentineflessen en andere lege verpakkingen van chemisch materiaal, kunt u gewoon in de restafvalzak doen. Dit afval kan namelijk niet verder verwerkt worden. Oude medicijnen kunt u het beste terugbrengen naar de apotheek, maar ze mogen ook bij het klein chemisch afval. Batterijen kunt u (ook) inleveren in de daarvoor bestemde boxen bij diverse winkels.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Chemokar rijdt weer in poldergebied

Reageren is niet toegestaan.