[Foto’s] Geslaagde eerste editie Heel Berg en Dal Bakt

BERG EN DAL – Zondagmiddag had voor de eerste keer het evenement “Heel Berg en Dal Bakt” plaats. Locatie was nabij het Hamersveld.


Meer dan 30 taarten moesten zondag getest worden. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De organisatie, Stichting Berg en Dals Bloei, is erg tevreden over het verloop van de middag, liet Karin van der Molen na afloop weten. Deze stichting viert volgend jaar overigens op feestelijke wijze haar 100-jarig bestaan.

Gezelligheid

Jong en oud uit Berg en Dal was aanwezig voor een gezellig samenzijn en om van de door dorpsgenoten meegenomen taarten te genieten. De baksels zagen er prima uit, je kon zien dat er veel energie in is gestoken. Eén deelneemster had de pech dat haar creatie de rit naar Berg en Dal niet helemaal overleefde, maar kon nog meedoen voor de categorie “Misbaksel”. Voor de kinderen stonden er nog springkussens. De opkomst was gezien het toch wat regenachtige weer, gelukkig nog afgewisseld door zon, niet slecht.

Meer dan 30 deelnemers

In totaal hebben meer dan 30 deelnemers zich opgegeven voor de wedstrijd. Zij kwamen rond 14:00 uur de taart brengen waar ze thuis zo hard aan hebben gewerkt. Daarna was het de beurt aan de jury om van alle taarten een stukje te eten. De presentatie is één ding, maar het moet natuurlijk wel goed smaken. De jury bestond uit burgemeester Mark Slinkman, Hans de Echte Bakker en Kerstendal-voorzitter Jos Verstegen. Het avondeten kunnen zij zondag na hun jurytaak wel overslaan, grapte ook Slinkman.

Uurtje testen

Rond de klok van 14:50 uur werd de eerste taart getest en om 16:00 uur werd de laatste aangesneden. Daarna kon het juryoverleg beginnen. In vier categorieën konden de deelnemers een prijs winnen: zoete taart/cake, hartige taart, taart uit koelkast en misbaksel. De uitslag staat hieronder. Door op de naam van de winnaars te klikken ziet u de door hen gebakken taart.

Categorie “Misbaksel”
1. R. Elfrink
2. P. Oosterlaan
3. Fam. Groos

Categorie “Taart uit koelkast”
1. A. Roelofs
2. K. van Gulp
3. M. Lennertz

Categorie “Hartig”
1. Fam. Groos
2. W. van der Meer
3. I. Bastiaanssen

Categorie “Zoete taart/cake”
1. H. Krispijn (krijgt wisselbeker/schaal)
2. Fam. Groos
3. I. Krul

Zondag werd al bekend gemaakt dat bakwedstrijd “Heel Berg en Dal Bakt”, mede door de succesvolle eerste editie, volgend jaar een vervolg krijgt.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Geslaagde eerste editie Heel Berg en Dal Bakt

Reageren is niet toegestaan.