Mookse Zeilweek 2016

MOOK/MIDDELAAR – Wie wil leren zeilen hoeft helemaal niet naar een Fries zeilkamp. Dit kan gewoon bij jou in de regio.

Mookse_Zeilweek_perspica-DGB

De waterscoutinggroepen uit de omgeving van Nijmegen, Mook en Cuijk slaan de handen wederom ineen om kinderen vanaf 7 jaar te leren zeilen met een hoge dosis plezier. Aan de Mookerplas in Middelaar vindt al bijna 50 jaar dit waterspektakel plaats in de laatste week van de zomervakantie.

Ervaren instructeurs

Vanaf 22 augustus tot en met 26 augustus kunnen vele kinderen leren zeilen onder leiding van ervaren instructeurs. Deze instructeurs hebben allemaal een ruime zeilervaring en naast de Mookse zeilweek zijn velen lid van een waterscoutinggroep uit de regio. “Het idee is eigenlijk heel simpel. In de zomervakantie liggen de boven van de zeeverkenners langs de kant van het water stil, terwijl het mooi weer is en veel kinderen uit de omgeving ook graag eens het water op willen”, aldus Tom Neijenhuijzen. Hij beleeft zijn tweede jaar als organisator.

50e editie in zicht

Neijenhuijzen vervolgt: “Naast het zeilen gaat het er ons vooral om dat iedereen plezier heeft 5 dagen lang. Naast de serieuze activiteiten als manoeuvres oefenen en knopen, is er genoeg tijd om zeilwedstrijden te houden, zwemmen en vele buitenspellen doen.” De zeilweek bestaat al heel lang, binnenkort komt er zelfs een jubileum aan. “Doordat we in de afgelopen jaren een alsmaar groeiend aantal gemotiveerde instructeurs én enthousiaste deelnemers blijft de zeilweek een geweldig evenement, zonder hen hadden we de aankomende 50e editie nooit gehaald.”

Verschillende groepen

De Mookse Zeilweek is voor jong en oud(er). De leeftijden variëren van 7 tot 17 jaar. “We hebben de zeilweek opgedeeld in vijf jaren. Kinderen tot 11 jaar zitten in de juniorengroep. Hier maken ze spelenderwijs kennis met de boot en de bewegingen op het water. In het eerste jaar leer je wat een zeilboot daadwerkelijk is en hoe je die globaal moet besturen. In het tweede jaar oefenen we dit verder en zullen er enkele manoeuvres bijkomen. In het derde jaar komen er meer ervaren manoeuvres bij kijken, zoals het ‘man overboord’. Het vierde jaar is een afsluitend jaar waarin de deelnemers met instructeurs op pad zullen gaan. Veel deelnemers uit voorgaande jaren blijven vaak meerderen jaren terugkomen, dat maakt het erg gezellig en creëert nog meer een vertrouwde sfeer.”

Meer info via [email protected] of Tom Neijenhuijzen, tel. 06-50824525. Inschrijven kan via www.mooksezeilweek.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Mookse Zeilweek 2016

Reageren is niet toegestaan.