Bijgebouw woning Persingen gebruikt als kookstudio

PERSINGEN – De eigenaar van de woning aan de Leuthsestraat 19 in Persingen mag een nieuw te bouwen bijgebouw gebruiken als kleine kookstudio van 50m2. Hoewel strijdig met het huidige bestemmingsplan gaan burgemeester en wethouders (B&W) akkoord met het afwijken daarvan.

De kookstudio zal door de eigenaar, die van oorsprong chefkok is, worden gebruikt voor diverse workshops. Daarbij wordt gebruik gemaakt van lokale producten. Aan de workshops zullen 3 tot 5 keer per week zo`n 15 personen deelnemen, is de inschatting. Voor de verkeersafwikkeling in de nabijheid zou dit geen probleem moeten zijn. De eigenaar realiseert 4 parkeerplaatsen op eigen terrein en meer indien nodig.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van een bijgebouw, maar die mag eigenlijk niet gebruikt worden als kookstudio. Binnen de bestemming Wonen zijn (afwijkings)mogelijkheden opgenomen voor aan-huis-verbonden bedrijfsmatige activiteiten met een oppervlakte van 50m2. De eigenaar wilde een kookstudio van 100m2, maar dat gaat niet door. “De oppervlaktemaat van 50m2 is opgenomen om te voorkomen dat met een bedrijfsmatige activiteit overlast naar de woonomgeving ontstaat. Grotere bedrijven horen thuis op een bedrijventerrein”, aldus B&W.

Het plan voldoet verder in grote lijnen aan het gemeentelijk beleid dat kleine bedrijfjes bij huis toestaat. Het college verwacht op geen enkele manier overlast. De eigenaar kan nu de vergunningen aan gaan vragen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bijgebouw woning Persingen gebruikt als kookstudio

Reageren is niet toegestaan.