Geen extra woningen bij Nijmeegsebaan 53A

HEILIG LANDSTICHTING – De eigenaar van de woning aan de Nijmeegsebaan 53A mag geen extra levensloopbestendige woning(en) naast de huidige woning bouwen.

Luchtfoto Nijmeegsebaan 53A. Afbeelding: Google Maps.

Luchtfoto Nijmeegsebaan 53A. Afbeelding: Google Maps.

Een principeverzoek voor het afwijken van het bestemmingsplan is afgewezen.

De gronden zijn gelegen in de gemeenten Nijmegen en Berg en Dal en voor wat betreft de bouw van woningen gaat het om het gedeelte in de gemeente Berg en Dal. Het Nijmeegse gedeelte is bestemd voor bos, het Berg en Dalse gedeelte voor wonen. Er is op het bouwvlak één woning toegestaan en het toevoegen van een bouwvlak is in principe niet toegestaan. Dan moet er worden afgeweken.

En daar gaat het college van burgemeester en wethouders in Berg en Dal niet in mee. Woonbebouwing in bosgebieden gaat namelijk tegen het huidige gemeentelijke beleid in. “In het geval dat een ruimtelijke kwaliteitswinst wordt behaald, wordt in uitzonderlijke gevallen afgeweken”, aldus het college. Daar is hier geen sprake van. “De toevoeging van één of meerdere woningen (met ontsluitingen en tuinen) aan het gebied leidt hier tot een kwaliteitsafname en niet tot een toename”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Geen extra woningen bij Nijmeegsebaan 53A

Reageren is niet toegestaan.