[Video] Geen vaststelling bestemmingsplan gemeentehuis Ubbergen

BEEK-BERG EN DAL – De raad heeft het bestemmingsplan voor het voormalig gemeentehuis in Ubbergen donderdagavond niet vastgesteld.


Het voormalige gemeentehuis in Ubbergen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Voor het pand aan de Rijksstraatweg 139 in Beek is een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het gemeentehuis is vanwege de fusie van Ubbergen met Millingen en Groesbeek overbodig geworden en uiteindelijk voor € 600.000,- verkocht aan vastgoedontwikkelaar Ton Hendriks. Donderdagavond zou het plan eigenlijk worden vastgesteld, maar de raad bedacht zich naar aanleiding van een burgerinitiatief.

Aanpassen

CDA, Voor Berg en Dal, Thieu Hoeken (PvdA), Sociaal Groesbeek, D66, VOLG en GroenLinks willen een aanpassing in het plan. De partijen vinden het bestemmingsplan onder andere té ruim: in het nieuwe bestemmingsplan krijgt het gebouw een bestemming “Gemengd”. Er moet een “duurzame herontwikkeling” komen. Ook waren er nog vragen omtrent de parkeerbalans op die locatie.

Burgerinitiatief

Er is onlangs door inwoners uit Beek-Berg en Dal een burgerinitiatief “Duurzaam verfraaien Gemeentehuis Beek” opgezet. Het plan vanuit de bevolking is om de karakteristieke villa te laten staan, de bijgebouwen af te breken, twee ruime woonkavels te realiseren en het bestemmingsplan te verfijnen. Er moet alleen een woon- en/ of werkbestemming toegestaan worden.

Teruggave

De raad heeft het voorstel teruggegeven aan het college en die zal in september met een vernieuwd voorstel naar de raad komen. Daarin zal zoveel mogelijk uit de plannen van het burgerinitiatief worden meegenomen.


Besluit in de gemeenteraad. Het onderwerp begint vanaf 2 uur en 29 minuten in bovenstaande video.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Video] Geen vaststelling bestemmingsplan gemeentehuis Ubbergen

Reageren is niet toegestaan.