[Foto’s/Video’s] Campers weer massaal Zevenheuvelenweg op

BERG EN DAL – Evenals vorig jaar stonden de campers woensdagavond in de rij voor een plek langs de Zevenheuvelenweg in Groesbeek.


Ook dit jaar een rij in Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit is het gevolg van een verkeersbesluit dat vorig jaar is genomen en vanaf dit jaar iets is gewijzigd.

Irritaties en vrolijkheid

De meeste mensen konden er wel om lachen, anderen waren wat geïrriteerd (zie video). Ook een groep wielrenners deed lastig toen ze het fietspad op moesten, wat leidde tot een korte woordenwisseling met de regelaars. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze dit meemaakten en kenden ze de taferelen van vorig jaar alleen van een video.

Dat was ook het geval voor een stel uit Beneden-Leeuwen, dat aanvankelijk dacht dat het allemaal lang zou gaan duren. We konden ze geruststellen; vorig jaar was het namelijk binnen een kwartier klaar. Uiteindelijk viel het ook dit jaar wel mee. Vanaf 20:15 uur konden de campers de weg op en binnen een halfuur (25 minuten) was de rij, die minstens tot aan de rotonde met de Oude Kleefsebaan stond, weg.


Irritaties door het wachten. Video: DeGroesbeek.nl.

Nieuwe regels

De campers stonden tot het jaar 2015 vaak vanaf zondag en maandag al in de berm langs de Zevenheuvelenweg. Een mooie plek voor de derde Vierdaagsedag. Wildkamperen dus, en dat zorgt voor onveilige situaties langs de weg waar het verkeer met 80 km/uur overheen mag rijden. Om die reden is er in overleg met provincie, politie, gemeente en ondernemers besloten om de Zevenheuvelenweg in het vervolg op de zondag voor de Vierdaagse al af te sluiten. Ze reden soms met 100 km/uur langs de campers op. We snappen het besluit wel”, aldus het eerdergenoemde stel.

Inwoners en gemeente: “Geen afsluiting”

Niet iedere inwoner is even blij met dat besluit en wil het liefst alleen dat het parkeerverbod langs de Zevenheuvelenweg gehandhaafd wordt. Dat verbod is er, naast de afsluiting, namelijk ook nog en gaat de tweede dinsdag in juli al in. De gemeente Berg en Dal is het overigens zelf ook niet eens met de totale afsluiting: zij ziet liever geen afsluiting van de weg, maar een stopverbod in de bermen en handhaving. Politie en provincie hebben echter voor de huidige maatregelen gekozen.

Campers mogen nu op de woensdagavond vóór de dag van Groesbeek om 20:00 uur de Zevenheuvelenweg op en dat levert weer wat andere beelden op. De weg zelf wordt donderdagavond helemaal vrij gegeven.

Berichtgeving DeGroesbeek.nl over Vierdaagse 2016.


Een gedeelte uit de 25 minuten durende video die we hebben. Afspeelsnelheid is x2.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
John

Gewoon het parkeerverbod invoeren volgend jaar en gaan HANDHAVEN,levert nog geld op ook Gemeente Berg en Dal.
En Toeristenbelasting heffen ze overnachten er per slot van rekening.
Katsjeng KASSA Gemeente.
Maar niet meer deze onzinnige maatregel doorvoeren volgend jaar.

Johan

Ongelofelijk wat deze onzin ons kost? Van slagbomen dranghekken en mensen wie er moeten staan….

Die rondleiding alleen kost al duizenden euro’s,hekken plaatsen slagbomen,en dan staan er ook nog verkeersregelaars,kost bakken met geld. Waarom zoveel geld uitgeven,terwijl het geld kan opleveren.

Jee Pee

Ik lees: Gemeente heeft geen zeggenschap over eigen grondgebied! En ik vraag me af gaan de kosten naar provincie en politie? Terwijl handhaving idd geld zal opleveren.

johannis

waarom niet 30 km zone van maken .van maandag tot vrijdag .
kan ieder zijn gang gaan probleem opgelost
wel snelheidscontrole uitvoeren !

blaag

gewoon een bord verboden te parkeren de dagen voorafgaande aan de vierdaagse.
bij overtreding voertuig inleveren , simpel en makkelijk

Kan allemaal zo simpel zijn , behalve voor onze groesbeekse ambtenaren. Wat een geldverspilling.

wpDiscuz