Stuk Filosofenbeek komt bovengronds

BEEK-BERG EN DAL – Het gedeelte van de Filosofenbeek in Beek-Berg en Dal dat nu nog is uitgevoerd als ondergrondse leiding wordt bovengronds gebracht.


Filosofenbeek nabij de Rijksstraatweg in Beek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De gemeenteraad van voormalig Ubbergen heeft dat besluit in 2014 genomen en geld beschikbaar gesteld. Burgemeester en wethouders in Berg en Dal hebben deze week een besluit genomen over de grondaankoop.

Overdracht grond

De gemeente Berg en Dal sluit samen met de provincie Gelderland een samenwerkingsovereenkomst af. Dit is nodig omdat het “ondergrondse” gedeelte van de Filosofenbeek op de grond van de provincie ligt, nabij de N325. De gemeente beheert en onderhoudt de Filosofenbeek al en vindt het gewenst om dan ook de grond van de provincie aan te kopen. De overdracht van de eigendom is “om niet”.

De werkzaamheden zullen dit jaar nog starten en het project zal tussen de € 50.000,- en € 100.000,- kosten. De provincie begint vervolgens in 2017 met groot onderhoud aan de N325.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Dus de kosten worden €300.000

wpDiscuz