Ommetje rond de kerk: Kekerdom

KEKERDOM – Landschapsbeheer Groesbeek wil in 2016 in het kader van de naamsverandering Groesbeek in Berg en Dal in elk kerkdorp een “ommetje rond de kerk houden”.


Vogelkijkhut Millingerwaard.

We hebben daarvoor hulp gezocht bij ervaren gidsen uit deze kerkdorpen om een mooie excursie te organiseren.

De enthousiaste reacties van deze mensen zijn voor ons het bewijs dat we met zijn allen hard op weg zijn één gemeente te gaan worden. Daarbij is kennis van elkaar en van elkaars woonomgeving essentieel. Elk kerkdorp wordt op een eigen wijze voor het voetlicht gebracht.

Dit kan zijn op natuur- of cultuurgebied, bijzondere gebouwen, een bijzondere historie of bijzondere (oud)bewoners. De natuurgidsen van LBG zullen met hulp van plaatselijke gidsen deze bijzondere feiten tijdens een excursie aan de deelnemers presenteren. Een mooie manier dus om elkaar beter te leren kennen.

Kekerdom

Zondag 14 augustus staat er een ommetje in Kekerdom gepland. De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats Lange Paol aan de Botsestraat, tussen Kekerdom en Millingen. Het einde zal rond 16.00 uur zijn. We lopen deze middag via de Millingerwaard naar Kekerdom, waarbij we ook de enige buitendijks gelegen kerk van Nederland zullen bekijken.

Via het nog vrij authentieke Kekerdom zullen we naar ’t Haonehart lopen. Op een plek waar tot voor enkele jaren terug nog huizen stonden ligt nu deze groene ontmoetingsplaats voor jong en oud. Je kunt hier sporten, spelen, een kampvuurtje bouwen of in de tuin werken. Ook worden hier kleinere en grotere evenementen georganiseerd. Het Haonehart is met zorg ingericht door en voor de inwoners van Kekerdom en deze middag voor de deelnemers aan dit gratis ommetje.

Voor meer informatie: Paul Leenders, 024-3972405 of www.wmg-groesbeek.nl

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Ommetje rond de kerk: Kekerdom

Reageren is niet toegestaan.