Beheerders BuurtWhatsApp in Millingen a/d Rijn gezocht

MILLINGEN AAN DE RIJN – Ook een steentje bijdragen aan de veiligheid in uw buurt? Voor een nog te starten BuurtWhatsAppgroep in Millingen aan de Rijn zoekt de gemeente mensen die graag beheerder willen worden van zo’n groep.

Wat is een BuurtWhatsApp?

Een BuurtWhatsApp is een WhatsAppgroep. Mensen uit de buurt die aangesloten zijn bij deze groep kunnen verdachte situaties snel melden aan buurtgenoten. Het is eigenlijk een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Het zorgt voor meer ogen en oren op straat. Want politie en toezichthouders kunnen nu eenmaal niet overal tegelijk zijn. Door een verdachte situatie te melden via de BuurtWhatsApp, zijn buurtbewoners snel gewaarschuwd. Zij kunnen de verdachte eventueel zelf in de gaten houden tot de politie actie onderneemt.

Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.

Wordt u beheerder in Millingen aan de Rijn?

Kekerdom en Groesbeek-De Horst hebben al een BuurtWhatsapp. Ook in Millingen schijnt al een vergelijkbare App te bestaan. Bent of kent u de beheerder van die App? Graag zou de gemeente met u in contact komen.

Omdat er maximaal 250 mensen in een WhatsAppgroep kunnen, heeft Millingen meerdere groepen nodig. Een beheerder maakt de WhatsAppgroep aan, meldt deze aan op www.wabp.nl en neemt wijkbewoners die zich aanmelden op in de WhatsAppgroep. Als beheerder heeft u verder geen extra taak bij de meldingen.

Welke buurten?

Voor sommige groepen is er al een beheerder gevonden. Voor onderstaande groepen is de gemeente nog op zoek:


Afbeelding: website gemeente Berg en Dal.

Hoe meld ik mij aan als beheerder?

Wilt u meehelpen om de buurtWhatsAppgroepen in Millingen aan de Rijn op te zetten? Meldt u zich dan aan als beheerder. Mail uw naam, adres, mobiele telefoonnummer naar [email protected]. Vergeet niet te vermelden van welke groep u graag beheerder wil worden.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Marian Menting

De straten die niet worden vermeld, hebben die al een beheerder? En Ruysdaelweg moet zijn Ruysdaelstraat.

Jolanda van Mierlo

Wat moet je doen als beheerder?

Jolanda van Mierlo

Iets beter lezen de volgende keer….. Een beheerder maakt de WhatsAppgroep aan, meldt deze aan op http://www.wabp.nl en neemt wijkbewoners die zich aanmelden op in de WhatsAppgroep. Als beheerder heeft u verder geen extra taak bij de meldingen.

wpDiscuz