Dauwtochten naar de reeën in de Ooijpolder

NIJMEGEN/OOIJ – Reeënliefhebbers opgelet! Deze (na)zomer organiseert het Natuurmuseum Nijmegen weer twee fietsexcursies naar de reeën in de Ooijpolder.


Foto en rechten: Dick Pasman.

De excursies zijn op donderdag 25 augustus en donderdag 29 september in de vroege ochtend. Na afloop wacht u een uitgebreid ontbijt bij Bed & Breakfast ‘t Roosje van Ooy.

Bij het krieken van de dag fietsen we de Ooijpolder in. We zien de zon opkomen boven een nog mistig landschap en met een beetje geluk zien we een ree, voordat zij weer beschut gebied opzoekt om te herkauwen. In een afwisselend landschap met bos, weiden en akkers geven deskundigen uitleg over het leefgebied en de leefwijze van reeën. Op een aantal plekken stappen we af om reeënsporen van dichtbij te bekijken. We gaan op zoek naar prenten, wissels, uitwerpselen en andere sporen.

Rond 10.00 uur komen we aan bij ‘t Roosje van Ooy, waar een heerlijk ontbijt voor ons klaar staat. De fietstocht start om 07.00 uur bij het Natuurmuseum Nijmegen en duurt ongeveer 3 uur. Op beide excursiedagen is het museum vanaf 06.45 uur geopend. Vergeet je fiets niet!

Kosten (inclusief ontbijt): € 15,00 per persoon. Vrienden van Natuurmuseum Nijmegen | De Bastei betalen € 12,00. Voor deze excursies is reserveren verplicht. Deelname vanaf 12 jaar. Meld je aan en koop je kaartje via de website: natuurmuseum.nl/fietsexcursies of via 024-3297070.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen. Kijk voor meer informatie op ww.natuurmuseum.nl en www.roosjevanooy.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Dauwtochten naar de reeën in de Ooijpolder

Reageren is niet toegestaan.