Twee burgerwoningen bij agrarisch bedrijf Ooij

OOIJ – Het pand aan de Kruisstraat 34 in Ooij krijgt een woonbestemming in plaats van een agrarische bestemming. Het agrarische bedrijf wordt beëindigd en de milieuvergunning ingetrokken.


Foto: Huislijn.

Tweede burgerwoning

Ook gaan de bedrijfsopstallen á 700m2 weg, wordt er 550m2 aan oppervlakteverharding verwijderd en wordt een karakteristieke schuur van 200m2 aan De Spruitenkamp verbouwd tot een tweede burgerwoning. Een principeverzoek voor deze zaken heeft, onder voorwaarden, de goedkeuring van het college van burgemeester en wethouders gekregen. Er mag geen sprake zijn van aantasting van landschaps- of natuurwaarden.

Behoud karakteristieke schuur

Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om de huidige bedrijfswoning te wijzigen naar één enkele burgerwoning, maar bij sloop van minimaal 750m2 aan bebouwing mag er een extra woning worden gebouwd. Daar is hier sprake van waardoor de tweede woning een feit is. Daarvoor wordt gekozen voor het behoud van de schuur aan de Spruitenkamp in plaats van een tweede woning aan de Kruisstraat.

De aanvrager moet nu zelf de ruimtelijke haalbaarheid verder onderzoeken. Wanneer dit positief blijkt kan er gestart worden met de bestemmingsplanprocedure. De vrijstaande woning aan de Kruisstraat staat inmiddels te koop.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Wel gek de ooy en groesbeek 1 gemeente ( berg en dal ) wat nu in de ooy mag mogen wij in groesbeek niet ???????

Gerry

Geef eens een voorbeeld. Elke situatie is anders en afhankelijk daarvan word gekeken of dit wel of niet word toegestaan. Graag een voorbeeld.

wpDiscuz