Bosonderhoud Heerlijkheid Beek

BEEK-BERG EN DAL – Vanaf dit najaar zal Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) bosonderhoud uitvoeren in Heerlijkheid Beek.

GLK_logo

Zorgvuldig geselecteerde bomen worden weggehaald ten gunste van toekomstbomen, die dan een optimale kans krijgen. Zo zorgen we ervoor dat toekomstige generaties ook kunnen genieten van een vitaal en gevarieerd bos met bomen van verschillende leeftijden, soorten en diktes.

Mooi bos vraagt onderhoud

Uitgangspunten voor bosbeheer in Beek zijn behoud van de hoge biodiversiteit in het gebied, behouden en beheren van de vele boom- en struiksoorten en instandhouding van het landschap. Uitdunnen zorgt voor een goed groeiend, gevarieerd en aantrekkelijk bos. Daarom worden bomen weggehaald om andere bomen ruimte te geven. Ook worden verjongingsplekken gecreëerd, zodat het bos van de toekomst zich kan uitwikkelen. Door aanwezigheid van jonge planten en bomen kan ook de fauna zich verder ontwikkelen. Markante en waardevolle bomen met bijvoorbeeld nestholtes blijven staan voor hun belevings- en natuurwaarde.

Werk in uitvoering

Tijdens de werkzaamheden is veel aandacht voor de bescherming van flora en fauna en de kwetsbaarheid van de stuwwal. GLK probeert de wandelpaden zo veel mogelijk te ontzien tijdens de werkzaamheden. Het werk is in principe gepland voor herfst en winter 2016/2017. Als het weer niet goed genoeg is om het werk uit te voeren, dan zal GLK genoodzaakt zijn het werk uit te stellen.

Informatiewandeling

Op dinsdag 6 september om 19.00 uur geven medewerkers van Geldersch Landschap & Kasteelen op locatie graag uitleg en beantwoorden zij vragen. Ontmoetingsplek is het wasvrouwtje bij het waterrad tegenover het oude gemeentehuis aan de Rijksstraatweg in Beek-Ubbergen. Opgeven kan via [email protected] Meer informatie staat op www.glk.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
jantje..

GLK zit zeker ook krap bij kas, dan de zaag er ook maar in net zoals SBB als malloten tekeer zijn gegaan in G.Beek om de kas maar te spekken, en in Eerste instantie ook zogenaamd onder het motto om het bos maar gezond te houden, maar we weten nu wel beter dat het om de keiharde euro,s van de houtopbrengst gaat en dus niet om het bos. Gr

wpDiscuz