Drie plannen voor gemeentehuis Ubbergen

BEEK-BERG EN DAL – Er worden door vastgoedontwikkelaar Ton Hendriks drie plannen uitgewerkt die betrekking hebben op de nieuwe functie van het voormalig gemeentehuis van Ubbergen.


Het voormalige gemeentehuis van Ubbergen in Beek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Een van deze plannen is gebaseerd op het burgerinitiatief “Duurzaam Verfraaien Gemeentehuis Beek”. De gemeente Berg en Dal heeft daarnaast een bedrijf de opdracht gegeven het burgerinitiatief stedenbouwkundig te beoordelen en op economische haalbaarheid te toetsen.

Nieuwe plannen

De drie plannen zijn in lijn met de wensen van de gemeenteraad en het burgerinitiatief. De raad gaf voor het zomerreces aan het op dat moment voorliggende bestemmingsplan niet vast te stellen. Er zou in Beek-Berg en Dal geen draagvlak voor de wijziging zijn; de bestemming is te ruim. Het college van burgemeester en wethouders moest daardoor met een nieuw voorstel aan de slag.

Meebewegen

Dinsdag heeft wethouder Alex ten Westeneind laten weten dat Hendriks “door gaat met de herontwikkeling en mee wil bewegen richting de punten van de raad”. Naast het plan gebaseerd op het voorstel vanuit de bevolking komt Hendriks zelf ook nog met twee varianten: één plan bestaande uit de gedeeltelijke herontwikkeling van een deel van het bestaande gebouw, deels nieuwbouw. Het resultaat is een gebouw van een geringere bouwmassa ten behoeve van woondoeleinden. De tweede variant is een herontwikkelingsconcept dat zoveel mogelijk voldoet aan de denkrichting van de raad en het burgerinitiatief.

Klankbordgroep

Er is tevens een klankbordgroep opgericht. Die bestaat uit twee indieners van het burgerinitiatief, twee vertegenwoordigers uit de Beekse bevolking en één vertegenwoordiger van het Gelders Genootschap (vanuit het monumentenbelang). Zo probeert men draagvlak te krijgen voor de planontwikkeling.

Volgende maand zal hier meer over bekend worden. Uiteindelijk moet de raad eind 2016 het nog op te stellen ontwerp-bestemmingsplan vaststellen.

Dossier voormalig gemeentehuis Ubbergen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Drie plannen voor gemeentehuis Ubbergen

Reageren is niet toegestaan.