Enthousiaste deelnemers gezocht voor generatieproject

GROESBEEK – In Groesbeek, Angeren en Huissen gaat dit najaar het artistieke generatieproject Factor 80*10*60 van start, een initiatief van Cultuurmij Oost en Mind at Work.

Flyer_illustratie_80_10_60-DGB

Factor 80*10*60 laat kinderen en senioren uit dezelfde buurten samenwerken onder begeleiding van kunstenaars. Drie generaties onderzoeken deverschillen en overeenkomsten tussen het ouder worden en jong zijn van vroeger en nu.

Met elkaar aan de slag

Tussen september 2016 en voorjaar 2017 gaan 70 senioren en 125 kinderen met elkaar aan de slag. In zes bijeenkomsten verbeelden de generaties hun wereld van nu en morgen via performance art, beeldende kunst en vormgeving. Ze bepalen zelf hoe ze het thema vormgeven. De samenwerking wordt per groep afgesloten met een eindpresentatie.

Deelnemers gezocht

Factor 80*10*60 is op zoek naar enthousiaste en nieuwsgierige deelnemers vanaf 60 jaar, die willen samenwerken met kunstenaars en kinderen en in hun eigen buurt op zoek willen gaan naar de betekenis en waarde van generatieverschillen. Deelname kost eenmalig € 6,- en er zijn een beperkt aantalplaatsen beschikbaar. Ouderen tussen de 60 en 75 jaar kunnen zich ook opgeven als vrijwilliger. Zij ondersteunen de kunstenaar en de deelnemers tijdens de bijeenkomsten.

Informatie en aanmelden

Factor 80*10*60 start met een workshop voor vrijwilligers op maandag 26 september 2016. Voor meer informatie over de data en locaties en de aanmeldprocedure kunt u contact opnemen met Annemiek van Kampen (0651431545) / [email protected]. Aanmelden graag voor donderdag 8 september. Meer informatie op www.cultuurmijoost.nl/projecten/factor-801060 of op de Facebookpagina Facebook.com/Factor801060.

Samenwerking

Factor 80*10*60 is een samenwerking tussen Cultuurmij Oost, Mind at Work, Stichting Welzijn Lingewaard, Welzijn Groesbeek, lokale ouderennetwerken en basisscholen. Het project is mogelijk gemaakt met steun van het VSB Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Enthousiaste deelnemers gezocht voor generatieproject

Reageren is niet toegestaan.