Van kindercolleges tot leren programmeren in de bieb

BEEK-BERG EN DAL/MILLINGEN AAN DE RIJN – Vanaf september start het nieuwe seizoen in de Bibliotheek Beek-Berg en Dal, volop nieuwe jeugdactiviteiten.

Naast het voorlezen voor kinderen en het voorlezen aan de Voorleeshond zijn er nu ook kindercolleges en kunnen jongeren leren programmeren in de bieb! De Bibliotheek blijft steeds op zoek naar mooie activiteiten die ervoor zorgen dat iedereen zich in de bieb kan ontwikkelen op een leuke en laagdrempelige manier.

Kindercolleges

Voor nieuwsgierige kinderen tussen de 7 en 12 jaar zijn er vanaf eind september kindercolleges in de bieb. Een echte wiskundige komt vertellen over de origami, en waarom dat eigenlijk ook wiskunde is. Of neem eens een kijkje in de wereld van de filosofie.

Filosofie

Vraag je je wel eens af wat jou gelukkig maakt? Als je daarover nadenkt, ben je stiekem al bezig met filosofie. En wil je alles weten over de zon, de maan, vallende sterren en buitenaards leven? Marc Fokker gebruikt de beste sterrenkijker van de omgeving en probeert al je vragen te beantwoorden.

Programmeren

Ook programmeren voor jongeren is een van de nieuwe activiteiten. In de bibliotheken Beek én Millingen kun je je (tot 12 jaar) gratis aansluiten bij de maandelijkse gratis jeugdworkshop ‘leren programmeren met Scratch’.

Andere activiteiten voor kinderen en jongeren in de Bibliotheek Beek-Berg en Dal, de Bibliotheek Millingen aan de Rijn? Kijk op www.obgz.nl/agenda-jeugd.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Van kindercolleges tot leren programmeren in de bieb

Reageren is niet toegestaan.