[Foto’s] Nijmeegse Fietsvierdaagse 2016

De Nijmeegse Fiets4daagse is donderdagmiddag na acht jaar afwezigheid weer van start gegaan.


Vrolijke gezichten tijdens de Fietsvierdaagse. Foto en rechten: Harvey van Diek.

Wethouder Henriëtte Tiemens en gedeputeerde van de provincie Gelderland Conny Bieze gaven om 15:00 uur het startschot. Ruim 1000 deelnemers verzamelden zich in de middag bij de Vasim om van start te gaan tijdens de Fiets4daagse nieuwe stijl. Met maar liefst 171 woonplaatsen uit Nederland komen de deelnemers uit alle hoeken van het land. Ook zijn Duitsland, België, Engeland en Italië vertegenwoordigd.

Gezellige start

De start verliep gemoedelijk. Deelnemers waren erg vrolijk en daar hielpen de deuntjes van de Kitchen Floor Boys aan mee. Om 15.00 was het tijd om het startschot te lossen. Dit werd gedaan door Henriëtte Tiemens en Conny Bieze , die tevens ook de Fietstelweek kwamen promoten.

Erg heet

Met de zomerse temperaturen van donderdag was het natuurlijk een erg hete start. De organisatie van de Nijmeegse Fiets4daagse had de deelnemers vantevoren al geadviseerd rekening te houden met de temperaturen. Er was voor zonnecrème gezorgd en geadviseerd werd om veel te drinken. Ook hebben zij gezorgd voor extra waterpunten bij de start en zonnebrandcrème.

Bewegwijzering

Veel ging goed deze eerste editie nieuwe stijl, maar er gingen natuurlijk ook zaken minder goed. De bewegwijzering liet op meerdere plekken te wensen over. Voor de komende dagen belooft de organisatie beterschap en zal er extra worden uitgepijld.

Dag 2

Op de tweede dag van de Nijmeegse Fiets4daagse zijn er ruim 1000 deelnemers gestart, 13 meer dan op dag 1. Deelnemers hebben massaal genoten van de fraaie route door het Betuwse landschap en Park Lingezegen in het bijzonder. Onderweg hebben fiets4daagse fietsers talrijke Superstops aangedaan. Men kon handboogschieten in Valburg, golfen in Welderen, en bij het monument De Vleugel werd het verhaal van de grootse evacuatie in 1944 door de toneelgroep uitgebeeld. Gefinisht werd er vandaag op de Waalkade, nabij de Kaaij.


Foto’s met dank aan de organisatie en Harvey van Diek.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de buurman

Over dag drie zal er wel geen verslag komen de zeer onvriendelijke Wijnboer stuurde gasten van zijn erf !!!

wpDiscuz