Inwoners Millingen gaan bank mozaïeken: Social Sofa

MILLINGEN AAN DE RIJN“Een cultureel en maatschappelijk project voor mensen die buiten de hechte sociale gemeenschap van Millingen aan de Rijn vallen.”. Een VisOntmoetingsBank.


De te mozaïeken bank.

Social Sofa

Dat is de omschrijving van het project van kunstenares Lynke van den Eertwegh uit Millingen aan de Rijn. Beroepsmatig is zij begeleider in de hulpverlening. Samen met de inwoners van het dorp wil zij een Social Sofa maken. De bank, een vis, komt op een mooie plek in Millingen te staan, waarschijnlijk in de nieuwe idylle of op de dijk bij de veerboot.

Aansluiten

Het project biedt voor mensen uit Millingen aan de Rijn (en omstreken) die moeite hebben om contacten te leggen in het dorp een mogelijkheid om anderen te ontmoeten. Samenwerken en ontmoeten staat centraal. Veel “echte” Millingenaren kennen elkaar van jongs af aan, maar volwassenen die nieuw zijn in het dorp kunnen moeite hebben om aan te sluiten. Er zijn ook andere redenen te bedenken waarom inwoners geïsoleerd raken.

Serviesgoed

Voor het mozaïeken is onder andere serviesgoed nodig. Daarvoor wordt er een beroep gedaan op de inwoners van Millingen aan de Rijn. Er komt een inzamelingsactie, waarbij het hele dorp betrokken wordt. De kop en de staart van de vis worden op dit moment al onder begeleiding gemozaiekt in het hobbycentrum in Nijmegen. “Er blijft genoeg bank over om ruim een jaar in Millingen zelf te mozaïeken”, verzekert het college.

Bijdrage van de gemeente

Het mozaïeken van de bank is nogal arbeidsintensief en voor het project wordt dan ook één jaar uitgetrokken. De werkruimte is vooralsnog een atelierruimte op de Rijndijk. De totale kosten worden geschat op € 6.700,- en het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal heeft besloten om een eenmalige bijdrage van € 3.500,- toe te kennen.

Deelnemers

In totaal hebben zich al 23 deelnemers aangemeld. Het Sociaal Team, Pluryn, RIBW Nijmegen & Rivierenland en NAH-groep hebben aangegeven dat hun doelgroep ook graag meedoet. Het initiatief is enthousiast ontvangen. Voor wie een kijkje wil nemen kan twee keer in de week terecht op de werkplaats. Dan is deze opengesteld voor het mozaïeken onder begeleiding en voor voorbijgangers.


Korte reportage van L1 over een Social Sofa in de gemeente Heerlen.

Bron: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Inwoners Millingen gaan bank mozaïeken: Social Sofa

Reageren is niet toegestaan.