Voetgangersbrug Duivelsberg: 34% financiering rond

BERG EN DAL – Bijna 34% van de benodigde €10.000,- is binnen bij de actie voor een nieuwe voetgangersbrug in natuurgebied de Duivelsberg.


Foto: Website Cultuurfonds.

In het Filosofendal staat een oude, versleten brug die dringend vernieuwd moet worden. Eigenaar Staatsbosbeheer heeft door bezuinigingen te weinig geld. Pelgrimsroute de Walk of Wisdom probeert met liefhebbers van het gebied te helpen. 

Een sponsorloop vanuit B&B Pastorie Beek leverde zaterdag 27 augustus zo’n €250,- op. Veertig mensen met onder andere een verstandelijke beperking liepen richting de versleten brug. Ook was In Huize Wylerberg een schilderijententoonstelling en gedichtenpresentatie door de Theaterstraat. 

Via de crowdfundingswebsite van het Nijmeegs Cultuurfonds is € 1.140,- gedoneerd. Verschillende mensen kochten een balkje of steunpilaar. Het Nijmeegs Cultuurfonds zelf betaalt 20% van de nieuwe brug mits de financiering rondkomt. 

De financiering is echter nog niet rond. Wie helpt? Wie een steunpilaar koopt, krijgt een naamplaatje op de brug. De aankoop van een leuning levert een excursie van Staatsbosbeheer op en onder alle sponsoren wordt een overnachting met ontbijt verloot bij B&BPastorie Beek.

Klik hier voor meer info. Via die link kan ook gedoneerd worden.


Foto’s van Paul Maas en Manja Bente.

Bron: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Voetgangersbrug Duivelsberg: 34% financiering rond

Reageren is niet toegestaan.