[Foto’s / Video] Eerste Landschapsparade Berg en Dal met BN-er

PERSINGEN – Zondag had de eerste Landschapsparade in de gemeente Berg en Dal plaats, met bezoek van een BN-er in de persoon van Daphne Deckers.


De Landschapsparade 2016 in Persingen.

Er was een ochtend- en middagprogramma. Voor het ochtendprogramma moest men zich inschrijven en het middagprogramma was voor een ieder die een kijkje wilde nemen toegankelijk.

Parade en schapen

Het programma in de middag begon met een Grote Parade. Deelnemende groepen en medewerkers van de Landschapsparade liepen in een feestelijke optocht over boerenlandpaden naar het Paradeterrein, voorafgegaan door herder Bart Willers (vereniging De Ploegdriever) met zijn hond en schapen. Daarachter liepen nog de drumfanfare van schutterij BUB en de veteranensportclub uit Groesbeek.

Openen

De vlag met daarop het logo van de gemeente Berg en Dal werd iets voor 14:00 uur door burgemeester Mark Slinkman omhoog gehesen. Daarna kreeg hij na een toespraak van Anja Krol (Stichting Bijen Dichterbij) een bos bloemen en een pot honing van haar eigen honingbijen. Omstreeks 14:05 gaf Slinkman met een gastoeter het startsein voor de Farmers Run, waar enkele mannen van de veteranensportclub aan begonnen. De Landschapsparade was officieel geopend.

Daphne Deckers

Ook voormalig fotomodel Daphne Deckers was zondagmiddag aanwezig. “Ik vind het ontzettend leuk om terug te zijn in Persingen”, sprak de oud-inwoonster van het kleine dorp. Zij is al zeker 10 jaar niet in Persingen geweest en vertelde over haar jeugd. Opgegroeid net buiten Persingen geeft zij aan dat je soms nog wel eens vergeet dat onze regio één van de allermooiste stukjes Nederland is. “Het is puur en echt. Ik ben er onwijs trots op dat ik uit Persingen kom”, sprak Deckers.

“Onwijs goed”

Ze had lovende woorden voor het initiatief van een Landschapsparade. “Ik denk dat zo`n evenement belangrijk is om mensen toch weer in contact te brengen met de polder, met het natuurschoon dat we hier allemaal hebben. Ik vind het onwijs goed dat jullie dit hier doen. We moeten koesteren wat we hebben, zodat de generaties na ons hier nog lang van kunnen genieten”, aldus Deckers.

Activiteiten

Buiten het officiële gedeelte om waren er tal van activiteiten en werden er paradepraatjes gehouden. De landschapsparade is een initiatief van lokale organisaties voor landschap, natuur en cultuurhistorie. Het evenement wordt ondersteund en mede mogelijk gemaakt door gemeente Berg en Dal, Stichting Via Natura en provincie Gelderland.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hendrik Kok

Wel erg veel foto’s van schapen

wpDiscuz