Tentoonstelling “Oorlog in het Rijk van Nijmegen”

MOOK – De Stichting Remember September 1944 houdt ter gelegenheid van de 72e herdenking van de bevrijding van de regio Nijmegen een vernieuwde tentoonstelling.

Stichting_Remember_September_44-DGB

Deze vindt op 17 en 18 september a.s. plaats met als thema “Oorlog in het Rijk van Nijmegen”. De Stichting heeft door jarenlange contacten met onder andere veteranen van de 82e American Airborne Divisie en met burgers uit de omgeving van Mook, Groesbeek en Nijmegen veel informatie beschikbaar gekregen over de oorlogsjaren in het Rijk van Nijmegen.

De Stichting Remember September 1944 heeft hiervoor een nieuwe tentoonstelling ingericht, die het verhaal vertelt van de inwoners, de bezetters en de bevrijders in de periode 1940-1944. De Stichting verzamelt en krijgt nog immer spullen uit de oorlog al dan niet in bruikleen van burgers uit de omgeving, waarmee zij in staat is een nog completer beeld te schetsen van deze streek in oorlogstijd.

Geïnteresseerden in deze tentoonstelling zijn het weekend van 17 en 18 september tussen 12.00 uur en 17.00 uur van harte welkom in de expositieruimte in de Koningin Julianastraat 8 te Mook.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Tentoonstelling “Oorlog in het Rijk van Nijmegen”

Reageren is niet toegestaan.