Wandelpad rond Wylerbergmeer geopend

BEEK-BERG EN DAL – Het nieuwe wandelpad rondom recreatiegebied Wylerbergmeer is op donderdag 15 september officieel en op feestelijke wijze geopend door wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal, bijgestaan door Leisurelands directeur Erik Droogh en de beheerder.

Het betonpad dat in februari dit jaar is aangelegd, vervangt de verouderde asfaltpaden. Dit recreatieseizoen is er al veel gebruik van gemaakt waardoor Wylerbergmeer geliefd is bij wandelaars, hardlopers en skaters.

Begin dit jaar heeft terreineigenaar Leisurelands de verouderde asfaltpaden deels omgelegd en vervangen door betonpaden. Dit materiaal is duurzaam en gaat lang mee. Het verharde pad is tevens doorgetrokken naar de overzijde van de plas waardoor een rondje Wylerbergmeer geheel via het verharde pad mogelijk is. Ideaal voor een wandel- of hardlooprondje om het meer.

Wethouder Sylvia Fleuren: “De verandering was aanvankelijk voor gebruikers even wennen, er is best veel groen verwijderd. Maar nu zijn de gebruikers heel tevreden. Een wandeling rondom het meer voelt een stuk prettiger en veiliger en het pad is bij alle weersomstandigheden goed begaanbaar”.

Duurzaam recreëren

Leisurelands heeft Wylerbergmeer en 18 andere recreatiegebieden in Gelderland en Noord-Limburg in eigendom en is op vele vlakken duurzaam bezig. Voor de paden wordt beton gebruikt. Dat is duurzaam omdat het minder onderhoud vraagt en veel langer meegaat dan bijvoorbeeld asfalt. In tegenstelling tot asfalt geeft beton geen scheuren, verzakkingen of hobbels veroorzaakt door boomwortels.

Kijk voor meer informatie op www.leisurelands.nl en op www.wylerbergmeer.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
vink

Jammer dat de honden hier niet mogen lopen.
ik als hondenbezitter ruim alles op dus ga niet zeuren over de poep.
Je kunt daarom geen lekker rondje lopen van 1 mei- 1 okt.
Daar zwemt niemand!

Lars

Leven er daar geen slangetjes?

willie

Terecht geen honden Vink. Jij ruimt alles op. Daarom ligt er overal van die zooi.

vink

snap ik niet !!!!!

wpDiscuz