Grote belangstelling plannen dorpshuis Heilig Landstichting

HEILIG LANDSTICHTING – Op dit moment bevinden zich in Heilig Landstichting twee naast elkaar gelegen gebouwen voor gemeenschapsdoeleinden: Gemeenschapshuis ’t Zaaltje en Cultureel Centrum het Bosduiveltje.

Eén van die twee, het Bosduiveltje (eigendom van de gemeente Berg en Dal), staat op de nominatie om afgebroken te worden, mede vanwege achterstallig onderhoud en aanwezigheid van asbest. Gemeenschapshuis ‘t Zaaltje zal worden heringericht om te voldoen aan de huidige behoeften van een dorpshuis.

Informatieavonden

Over de vernieuwbouwplannen voor de realisatie van één dorpshuis zijn door het bestuur van de Stichtingen Gemeenschapshuis ’t Zaaltje en Cultureel Centrum het Bosduiveltje twee informatieavonden georganiseerd. Voor de eerste avond op 7 september waren de naaste omwonenden uitgenodigd en voor de tweede avond op 8 september alle dorpsbewoners. Tijdens beide avonden gaf de betrokken architect Matthieu Bulkens een overzicht van de conceptplannen voor de herinrichting van ‘t Zaaltje en de aanpassing van de directe omgeving.

Drukbezocht en enthousiasme

Beide avonden waren zeer drukbezocht, met enthousiaste reacties en geanimeerde, soms gepassioneerde gesprekken. Natuurlijk waren er ook kritische kanttekeningen. Deze inbreng zal meegenomen worden in de definitieve vormgeving van het Dorpshuis, voordat deze plannen aan de gemeente Berg en Dal voorgelegd zullen worden voor goedkeuring.

Veel steun

De directe omwonenden zullen in een apart overleg met het stichtingsbestuur de gelegenheid krijgen hun ideeën en gedachten over de invulling van het dorpshuis en de naaste omgeving te bespreken. De steun voor de plannen is groot. Veel bewoners uitten de wens dat het “nieuwe” dorpshuis huidige, maar ook toekomstige activiteiten beter kan faciliteren dan de bestaande (gedateerde) locaties.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Thieu

Overleg, inspirerende uitwisseling van ideeën, heel goed! Succes iedereen!

wpDiscuz