Tweede DuurzaamBeek café

BEEK-BERG EN DAL – Op 28 september 2016 start om 19.30 uur in het Kulturhus in Beek de tweede bijeenkomst van het DuurzaamBeek café. Het thema is Voedsel en Duurzaamheid.

Duurzaamheid_Beek_cafe-DGB

Wist u dat er in en rondom Beek al meerdere voedselproducerende biologische boeren actief zijn? Bij u om de hoek is het mogelijk om lokale producten direct van het land te betrekken. Wat levert ons dit op als we het hebben over duurzaamheid? Op deze avond staan de initiatieven met betrekking tot duurzaamheid en voedsel in Beek centraal. We willen samen met u aan de slag om te zien wat we nog meer willen en kunnen doen om onze voetafdruk te verkleinen.

Theorie en lokale praktijk

Op deze avond hebben we naast muziek van Stephan van den Berg en presentaties van lokale activiteiten een spreker die ingaat op de mogelijkheden die wij hebben om  duurzame keuzes te maken als het gaat om ons voedsel. We maken andere keuzes als we onze kennis van voedsel en het effect op de opwarming van de aarde vergroten. Hier kan iedereen zijn steentje bijdragen. We kunnen iedere dag opnieuw duurzame keuzes maken als het om voedsel gaat.

Wat besparen we als we bijvoorbeeld elke week een dag geen vlees eten? Diverse thema’s rond voedsel zullen de revu passeren. Mensen willen samen moestuinieren (doet u mee?), er zijn plannen voor een kruidenspiraal volgens de principes van permacultuur, anderen gaan samen klimaatbewust koken, receptenuitwisselen en meer. We hopen dat de nieuwe impulsen omgezet kunnen worden in samenwerking.

Ook kunt u zich laten informeren over deelname aan het initiatief ‘Mijn persoonlijk klimaatplan’ waarin u samen met anderen gaat onderzoeken welke duurzame keuzes u nog meer kunt maken in uw eigen  leven.

Meer weten?

DuurzaamBeekcafé geeft mensen de gelegenheid elkaar te ontmoeten, informatie te vergaren, nieuwe initiatieven op te zetten en vooral om samen te werken aan duurzaamheid. In een gezellige en ontspannen sfeer. Neem uw familie, buren en vrienden mee en laat u verrassen.

Inloop vanaf 19.30 uur en de koffie/thee staan klaar. U bent van harte welkom.

Gerhard Boot, Anita Huisman, Lisette Kühnen, Jos van der Lint en Liny Toenders
E-mail: [email protected]

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Tweede DuurzaamBeek café

Reageren is niet toegestaan.