Functieverandering rietdekkersbedrijf Hezelstraat 10 Ooij

OOIJ – Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan voor de Hezelstraat 10 in Ooij.

Gemeentewapen_Berg_en_Dal-DGB

Rietdekkersbedrijf

In dat plan is opgenomen dat het huidige rietdekkersbedrijf op die locatie wordt beëindigd. De voormalige bedrijfswoning wordt omgezet naar een burgerwoning en in het bestaande bijgebouw wordt ook een nieuwe burgerwoning gerealiseerd. Ook worden er bedrijfsgebouwen van in totaal 800m2 afgebroken en zullen een deel van de bedrijfsgronden voor agrarische doeleinden worden bestemd. Het andere deel voor wonen.

De voorwaarden

Vorig jaar in juli was het college onder voorwaarden al akkoord met een principe-verzoek hierover. De beëindiging van het bedrijf was één van de voorwaarden. Een andere voorwaarde was dat er sprake moest zijn van landschapselementen die passen in het gebied. Dat wordt gerealiseerd door de toevoeging van onder andere een rij fruitbomen, een geschoren haag en een graskruidenstrook aan de noord- en westkant. Aan de gestelde voorwaarden is voldaan.

Kwaliteit van het landschap

Het plangebied maakt deel uit van het Nationaal Landschap Gelderse Poort en is om die reden van provinciaal belang. Ruimtelijke ontwikkelingen zijn dan alleen mogelijk als kernkwaliteiten van het landschap worden behouden of versterkt. “Door de sanering van bedrijfsgebouwen en de waarborging van de landschappelijke inpassing is het plan een voorbeeld van de kwaliteitsverbetering, zegt de provincie Gelderland.

Hoe verder?

Het ontwerpbestemmingsplan wordt nu in procedure gebracht. Er kunnen zienswijzen worden ingediend en op basis daarvan wordt besloten of het bestemmingsplan aangepast moet worden. De gemeenteraad zal het bestemmingsplan definitief moeten vaststellen, nadat het onderwerp nog éénmaal in het college is behandeld.

Er is een anterieure overeenkomst gesloten om het kostenverhaal te dekken. Eventuele planschadekosten komen op rekening van de initiatiefnemers.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Functieverandering rietdekkersbedrijf Hezelstraat 10 Ooij

Reageren is niet toegestaan.