Geen eenmalige subsidie voor De Deurdouwers

MILLINGEN AAN DE RIJN – Carnavalsvereniging (CV) De Deurdouwers uit Millingen aan de Rijn hoeft niet te rekenen op een eenmalige subsidie van de gemeente Berg en Dal.

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal hebben het subsidieverzoek afgewezen.

Wat willen ze?

Voor de aanschaf van een toiletwagen en meubilair tijdens Koningsdag wil de CV eenmalig € 3000,- hebben. De vereniging organiseert jaarlijks de Koningsdagactiviteiten in Millingen aan de Rijn en zou de spullen dan niet meer jaarlijks hoeven te huren. Iets dat zij nu dus wel doen.

57% minder subsidie

De reden van het verzoek heeft alles te maken met de geharmoniseerde subsidieverordening, die per 2017 in gaat maar nog wel definitief moet worden vastgesteld. De Deurdouwers krijgt nu jaarlijks € 2300,- euro voor de organisatie van Koningsdag, maar dit wordt nog maar € 1000,-. De CV kan zich in de verlaging vinden, maar wil dan wel een eenmalig bedrag om de toiletwagen en het meubilair te kopen. Dan hoeft er niet meer jaarlijks gehuurd te worden.

Overgangsregeling

Waar de CV volgens het college mogelijk overheen heeft gekeken is de overgangsregeling (klik en zie kopje “Overgangsregeling”) die met de nieuwe subsidieverordening in het leven is geroepen. Dit is gedaan voor de verenigingen die er op achteruit gaan. Omdat De Deurdouwers minder subsidie gaat ontvangen, geldt die regeling dus ook voor de Millingse carnavalsvereniging. En dat gaat als volgt:

– CV De Deurdouwers krijgt in 2017 nog hetzelfde subsidiebedrag als in 2016: € 2300,-. Dat is nu echter € 1300,- meer dan dat men eigenlijk zou moeten krijgen.
– Omdat de CV er meer dan 20% op achteruit gaat, krijgt zij in 2018 bovenop het nieuwe subsidiebedrag van € 1000,- nog de helft van het verschilbedrag met 2016. Dat verschilbedrag is (2300 oude subsidie – 1000 nieuwe subsidie) € 1300,-. De helft daarvan is € 650,-.

“Meer verenigingen zullen anders volgen”

De vereniging ontvangt de komende twee jaar dus bovenop de nieuwe jaarlijkse subsidie van € 1000,- nog eens € 1950,- (1300 + 650). Het college ziet dat laatstgenoemde bedrag in verband met de nieuwe regeling nu als extra. “Die € 1950,- zou de vereniging kunnen aanwenden voor de aanschaf van een toiletwagen en meubilair”, is de uitleg van het college. “Er zijn meer verenigingen die minder subsidie gaan ontvangen. Voor hen is de overgangsregeling in het leven geroepen. Als we één vereniging bovenop de overgangsregeling ook nog een extra subsidie toekennen om het verlies te compenseren, dan zullen er vast meer verenigingen volgen”.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
gerrard

Moi thus goan poepe

wpDiscuz