Gemeente betaalt niet mee aan monument MH17

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal is niet van plan mee te werken aan de financiering van het Nationaal Monument MH17.

MH17

Op 17 juli 2014 is een Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neergestort in Oekraine. Daarbij kwamen 298 mensen, waaronder 193 Nederlanders, om het leven. Er is een stichting (stichting Nationaal Monument MH17) bezig om een herdenkingsmonument te realiseren. Locatie is een herinneringsbos bij Schiphol in Amsterdam. De geschatte kosten bedragen zo`n 1,5 miljoen euro en op dit moment is er € 300.000,- nodig.

Geen slachtoffers uit de gemeente

Gemeenten en bedrijven in Nederland kregen een verzoek om een een bedrag in te leggen. Aan de gemeente Berg en Dal is ook een bijdrage gevraagd van € 7,17 per medewerker, of eventueel een andere bijdrage. Burgemeester en wethouders willen daar niet in mee gaan, omdat zij vinden dat de financiering landelijk moet worden geregeld en niet lokaal per gemeente.

Impact

Dit komt met name, zo zegt het college, vanwege het feit dat er onder de slachtoffers geen inwoner uit de gemeente Berg en Dal is. Wel benadrukt men dat de ramp een nationale en internationale impact heeft gehad. “Deze aanvraag is dan ook meer op zijn plaats bij de landelijke overheid, zo menen wij”. Ook is de aanvraag beoordeeld aan de hand van de subsidieverordening.

Stichting Nationaal Monument MH17 hoopt het monument exact drie jaar na de vliegramp te onthullen: 17 juli 2017.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kiezer 2014

In mijn vriendenkring zijn bij deze ramp ook 2 mensen omgekomen, inderdaad van buiten Groesbeek.
Het was een ramp die op alle inwoners van Nederland diepe indruk heeft gemaakt en bijna iedereen kende wel iemand die is omgekomen of relaties ervan.
Dan vindt ik in dit collegestandpunt geen enkele sensitiviteit of inlevendheid terug!
Wat vraagt u van de inwoners sinds de verschraling van de Zorg zo zichtbaar en voelbaar is?

Is er nu ook al censuur op de groesbeek ,had gisteren hier een commentaar op dit bericht geplaatst en blijkt verwijderd te zijn schijnbaar mag je alleen maar positief zijn

wpDiscuz