NSG start verhuizing met brugklassers en vissen

NIJMEGEN – Na bijna dertig jaar vertrokken op vrijdag 21 oktober de brugklassers uit het aparte brugklasgebouw van de Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud aan de Schlatmaeckerstraat 10.

Zij zijn hiermee de eerste leerlingen die naar het volledig vernieuwde hoofdgebouw aan de Van Cranenborchstraat verhuizen. Ook hier is een apart brugklasgebouw speciaal voor de “bruggers” gerealiseerd met eigen lokalen, een eigen aula én een gezonde kantine.

De veilige omgeving waar brugklassers in alle rust kunnen wennen aan de hectiek van huiswerk, proefwerken en nieuwe klasgenoten blijft dus. Vrijdag verhuisden leerlingen een aantal symbolische attributen naar het nieuwe brugklasgebouw, waaronder één van de vissen uit het beroemde aquarium.

Aquarium baken van rust

“Bij de oplevering van het brugklasgebouw hebben we het aquarium van de aannemer gekregen”, weet Tonny Jansen, de conciërge van het brugklasgebouw zich te herinneren. “Ik zag kinderen vaak naar de vissen kijken. En de ouders trouwens ook als ze langs kwamen voor een gesprek met een docent. Het was een soort baken van rust”. Natuurlijk is er in het nieuwe brugklasgebouw een plek voor het aquarium gemaakt, dus de vissen verhuizen mee.

Conciërge Tonny neemt afscheid

Ook conciërge Tonny neemt, net als de leerlingen, afscheid van “zijn gebouwtje”; zoals hij dat zelf noemt. Na ruim dertig jaar gaat hij op 67-jarige leeftijd met pensioen. Jarenlang was hij de steun en toeverlaat van de leerlingen, de docenten én de ouders. “Het is een dubbel gevoel om na zoveel jaar hier weg te gaan. Ik voelde me altijd een soort vader van de kinderen. Ik ving ze op als er iets was gebeurd of als ze eruit gestuurd waren. Of ouders belden me om te checken of hun zoon of dochter wel in de klas zat”. Tonny zorgt nog tot aan de Kerst voor zijn gebouwtje, maar daarna zit het er dan echt op. “Ik ga het contact met de leerlingen en de docenten enorm missen”.

Vanaf 7 november beginnen de lessen in het nieuwe gebouw. NSG heeft een verlengde herfstvakantie van 22 oktober tot en met 6 november 2016.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on NSG start verhuizing met brugklassers en vissen

Reageren is niet toegestaan.