Bibliotheek Beek gewoon geopend

BEEK-BERG EN DAL – Ondanks de verbouwing in Kulturhus Beek is de Bibliotheek Beek gewoon geopend. En dat niet alleen, er is van alles te doen.


De bieb in Beek. Foto: Marcel Krijgsman

Nieuwsgierige kinderen kunnen op 4 november leren programmeren en op 11 november aansluiten bij een gratis kindercollege over filosofie. Op 4 en 11 november zijn er ook interessante colleges voor volwassenen over vormgeven aan afscheid en de wereld van de archeologie.

Kindercollege

Het kindercollege op 11 november wordt gegeven door filosofe en orthopedagoge drs. Ilona Jager. Wat maakt jou gelukkig? En wat is dat eigenlijk; gelukkig zijn? Is het alles hebben wat je wilt of vooral heel blij zijn? Of ontstaat geluk door andere dingen, zoals leuke vrienden? Kan iemand anders zeggen dat jij gelukkig bent, of kun jij alleen dat bepalen?

Uni van Beek

Ilona sluit in dit college goed aan op de belevingswereld van 7-12 jarigen. De Universiteit van Beek gaat op 4 november in op tradities rondom afscheid en wordt gegeven door drs. Anne Marij Postel, antropoloog en ritueelbegeleider. Op 11 november maak je kennis met opgravingen van metalen vondsten. Tijdens het college worden restauratieprojecten getoond. De kans is groot dat een aantal van deze archeologische objecten je bekend zal voorkomen. De colleges worden gegeven van 20.00 tot 21.30 uur.

Bibliotheken Leuth, Millingen en Ooij

Ook in andere Bibliotheken in de regio is genoeg te beleven. Ga als ouder met je peuter op 7 november om 10.00 uur naar het Peutercafé in Bibliotheek Leuth voor tips bij de mediaopvoeding van je peuter. Of informeer als senior in Bibliotheek Millingen, Ooij en Leuth naar de bijeenkomst ‘Vertel eens’, waar je luistert naar verhalen over vroeger onder het genot van een kopje koffie. Deel zelf ook je mooiste herinneringen.

Kijk voor meer informatie over bibliotheekactiviteiten op www.obgz.nl/agenda of informeer ernaar in je bibliotheek. Tot ziens in de bieb!

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 oktober, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bibliotheek Beek gewoon geopend

Reageren is niet toegestaan.