Infoavond SP Berg en Dal over Nationaal Zorgfonds

BEEK-BERG EN DAL – Op 14 november 2016 organiseert de werkgroep SP Berg en Dal in het Kulturhus Beek-Berg en Dal een informatieavond over het Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico, een plan van de SP.

Sharon Gesthuizen

Als bijzondere gast komt Sharon Gesthuizen, lid van de tweede kamer voor de SP. Zij is een bekende in deze omgeving, want ze is opgegroeid in Millingen aan de Rijn. Zij kan veel vertellen over het hoe en waarom van het Nationaal Zorgfonds.

“Beboet”

Ieder jaar maken de zorgverzekeraars gemiddeld een miljard euro winst, aldus SP Berg en Dal. “Dit geld, ons premiegeld, wordt dus niet besteed aan goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de vier grote verzekeraars. Daarbovenop besteden de zorgverzekeraars honderden miljoenen per jaar aan reclame voor het overstapcircus. En wanneer u ziek bent wordt u door het ‘eigen risico’ beboet met 385 euro”.

Nationaal Zorgfonds

De werkgroep stelt dat dit anders kan en spreekt van één Nationaal Zorgfonds. “Zonder onnodige bureaucratie en kosten – verhogende concurrentie. Zonder geldverslindende reclame en zonder torenhoge salarissen voor zorgbobo’s”. Het eigen risico zou moeten worden afgeschaft, want men ziet het als een boete op ziek zijn en dat zou mensen er van weerhouden naar de dokter te gaan. “Ziek zijn is geen keuze en niet op tijd naar de dokter gaan maakt de zorg duurder”.

Tweede Kamer

Landelijk is er in de politiek al discussie geweest over het Zorgfonds. Het kabinet is daar kritisch op en viel SP-leider Emile Roemer tijdens de Algemene Beschouwingen aan vanwege zijn plannen. En dan met name de financiële onderbouwing. Er zijn ook voorstanders, zoals 50Plus, de Partij voor de Dieren en vakbond FNV.

Info

Het doel van deze avond is dat u meer geïnformeerd wordt, dat u antwoord krijgt op uw vragen en dat u kunt vertellen over uw eigen ervaringen met de zorg. Daarom bent u op 14 november van harte welkom in het Kulturhus aan de Roerdompstraat 6 te Beek-Ubbergen tussen 19:30 en 21:30 uur. Voor meer informatie over de plannen van een Nationaal Zorgfonds en de petitie daarvoor kunt u terecht op www.nationaalzorgfonds.nl.

Google zoeken: Nationaal Zorgfonds in het nieuws

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichten



Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

SP Berg en Dal, de nieuwe naam van Sociaal Groesbeek?

Gat in de politieke markt, dan duik je er toch in!
SG of SP; na de verkiezingen hoor je er hier niets meer van?

henk

beste yyy, juist van de SG hoor je na de verkiezingen wel wat van en zetten zich in voor iedereen. Daar kunnen andere politieke partijen een voorbeeld aan nemen.
En zoals bij velen bekend zal zijn heeft Sociaal Groesbeek totaal niets met de SP te maken.

SP Berg en Dal

Al meer dan 199.000 mensen willen een Nationaal ZorgFonds.
Sluit je ook aan via onderstaand formulier en kom naar de Landelijke Aftrap op 26 november! nationaalzorgfonds.nl/

Gramscher

Sociaal Groesbeek, en dan met name een van de voormannen, gedraagt zich regelmatig als een olifant in een porseleinkast. Er word bijvoorbeeld geroepen: “Dit kabinet moet oprotten”. Een politicus moet niet zoiets als dit roepen of schrijven. Ik vind dit van pure domheid getuigen, beter was het als hij goed kan onderbouwen waarom dit kabinet weg zou moeten.

wpDiscuz