Appartementen in leegstaand kantoorpand Beek

BEEK-BERG EN DAL – In het leegstaande kantoorpand aan de Verbindingsweg 8 in Beek-Berg en Dal mogen vier appartementen gerealiseerd worden.


Luchtfoto Verbindingsweg 8. Foto: gemeente Berg en Dal.

Burgemeester en wethouders zijn in principe akkoord met het verzoek.

Bovenwoning

Het pand heeft in het verleden deel uit gemaakt van het voormalig politiebureau aan de Hazeldonklaan. In 1994 is er een vergunning verleend om het pand te verbouwen tot kantoor met bovenwoning. De voormalige eigenaar had een assurantiekantoor en woonde daarboven. Na zijn overlijden is de bovenwoning particulier verhuurd (nu nog steeds) en het kantoordeel kwam op naam van Konings en Meeuwsen.

Leegstand

Het kantoorgedeelte staat al 1,5 jaar leeg en zo hoe het er nu naar uit ziet zal dit de komende tijd niet worden verkocht of verhuurd. Vandaar het plan om maximaal drie wooneenheden toe te voegen. Samen met de bestaande bovenwoning maakt dit 4 appartementen. De gemeente Berg en Dal zegt niet gebaat te zijn bij langdurig leegstaande gebouwen en keurt de plannen goed.

De voorwaarden

Er worden wel voorwaarden gesteld. De eigenaar moet een akoestisch onderzoek laten uitvoeren en aantonen dat voldaan wordt aan de Wet geluidhinder. Het gebouw mag niet groter worden, het maximum aantal wooneenheden is 4 en de maximale huurprijs bedraagt € 710,68 per maand per appartement. Ook moeten de woningen op de begane grond geschikt zijn voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Appartementen in leegstaand kantoorpand Beek

Reageren is niet toegestaan.