Woningbouw Ooijse Graaf fase 2 geschrapt

OOIJ – De gemeente Berg en Dal gaat het gebied Ooijse Graaf fase 2 en het Reomie-terrein niet als woningbouwgebied herontwikkelen.

ooij_gemeente_berg_en_dal_kombord-rwdgb

De plannen zijn niet meer haalbaar.

Terug naar 2008

In 2008 heeft de voormalige gemeente Ubbergen besloten om samen met Oosterpoort 150 woningen te realiseren in het gebied Ooijse Graaf in Ooij. De nieuwbouw van de woningen zou op de locatie van de voormalige sportvelden van SVO komen. Die velden zijn in 2009 verplaatst. In datzelfde jaar liep men tegen een probleem aan.

Wat was er aan de hand?

Al snel werd duidelijk dat er in het plangebied milieubelemmeringen in de zin van geluidsbelasting zijn. Die worden veroorzaakt door het nabijgelegen bedrijf Reomie. Het woningbouwplan leek daardoor onmogelijk om volledig uit te voeren. Voorstel was dan ook om het plan op te splitsen in 2 fases. Deel 1 heeft een capaciteit van 115 woningen, waarvan tot op heden 60 zijn gerealiseerd. De rest is nog in aanbouw of ontwikkeling. De grond voor deze fase is al door Berg en Dal aan Oosterpoort verkocht.

Deel 2

Voor deel 2, het noordelijke gedeelte, moest nog een oplossing gezocht worden. Om de problemen voor wat betreft het geluid weg te nemen moesten dure maatregelen genomen worden. Ubbergen heeft daarom ingezet op het saneren van het bedrijf Reomie, dit in overleg met het bedrijf. Kondor Wessels Projecten B.V. bleek bereid Reomie te saneren (Oosterpoort wilde er al uitstappen) en het gebied gezamenlijk met Ooijse Graaf fase 2 te herontwikkelen.

Geen behoefte aan 100 woningen

Ubbergen wilde voor dat grondgebied 100 vrije-sector woningen reserveren, maar de gemeente Berg en Dal volgt die lijn niet meer. “Uit een rapport van Compaenen blijkt onvoldoende behoefte te bestaan voor een dergelijke woningbouwontwikkeling in Ooij”, is de uitleg. Het doorzetten van het plan zorgt er tevens voor dat andere projecten in de gemeente niet door kunnen gaan. Geen beste ontwikkeling, zegt de gemeente daarover.

Het gebied wordt nu in de omgeving ingepast. Burgers en instellingen worden hierbij betrokken.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Woningbouw Ooijse Graaf fase 2 geschrapt

Reageren is niet toegestaan.