“Beweegbidons” voor leerlingen Martinusschool Millingen

MILLINGEN AAN DE RIJN – Afgelopen maanden hebben de kinderen van de St. Martinusschool in Millingen aan de Rijn de buitengymlessen in de beweegtuin op sportpark de Hove gevolgd.


Kinderen van de St. Martinusschool in Millingen kregen een beweegbidon. Foto: Bert Roodbeen.

De docenten werden daarbij ondersteund door het Sportteam Berg & Dal en fysiotherapie Millingen. De beweegtuin werd uitgelegd en natuurlijk meteen gebruikt. Ook vonden er clinics van andere sporten plaats.

Gezondheid

Daarnaast is er op deze Gezonde School ook aandacht voor gezonde voeding. De fruitouders zorgen voor de het fruit op school en de oudercommissie heeft in het voorjaar een theatervoorstelling over (op)voeden georganiseerd. Ook BSO Op Stelten is goed bezig. De herfstvakantie stond in het teken van gezondheid. In de kookworkshops onder leiding van diëtistenpraktijk Edith van Etteger werden lekkere en gezonde maaltijden bereid. Ook was er een uitgebreid sport- en spelaanbod. In de beweegtuin kregen groepen kinderen uitleg en begeleiding van de beweegtuincoaches en kwamen ze samen met senioren in beweging.

Bidons

Bij deze enthousiaste en gezonde Millingenaren horen bidons om water uit te drinken. Zowel de kinderen op school als bij de BSO hebben deze bidons ruimschoots verdiend met hun gezonde leefstijl. Ook de senioren die op woensdagmiddag en donderdagochtend in de beweegtuin actief zijn, zijn inmiddels in bezit van deze unieke bidons. Op de foto geeft projectleider Bas Vosbeek van GGD Gelderland-Zuid (links op de foto) de bidons aan groep 7b van de St. Martinusschool. Voor elk kind van de school is er één bidon. Één van de kinderen liet enthousiast weten dat haar oma óók zo’n bidon heeft.

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door provincie Gelderland en het Sluyterman van Loo-fonds.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 november, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on “Beweegbidons” voor leerlingen Martinusschool Millingen

Reageren is niet toegestaan.